Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMájková, Renataen
dc.contributor.authorPecko, Pavolen
dc.date.accessioned2010-09-29T16:11:51Z
dc.date.available2010-09-29T16:11:51Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/81730
dc.descriptionImport 29/09/2010cs
dc.description.abstractCieľom tejto práce bolo vytvoriť modernú dvojgeneračnú vilu s ateliérom a zároveň ju starostlivo osadiť do trávnatého svahu tak, aby poskytovala dostatočný komfort v interiéri a samozrejme v exteriéri, a teda aby svažitý terén bol racionálne využitý. Návrh citlivo vychádza z princípov funkcionalizmu. Hladká pravouhlá fasáda bielej farby je kombinovaná s veľkými presklenými plochami, čo vytvára dojem, že napriek úsiliu o modernú architektúru sa nezabúda na kontakt s okolitou prírodou. Zároveň som sa kombináciou dvoch konštrukčných systémov snažil skĺbiť ich pozitívne vlastnosti do jedného celku tak, aby bol dosiahnutý komfort bývania typický pre vilové domy.cs
dc.description.abstractThe aim was to create a modern two-generation villa with atelier and also be carefully embeded into the grass slope that will provide sufficient comfort indoors and outdoors of course, and thus to steep land was used rationally. Sensible proposal is based on the principles of functionalism. Plain white rectangular facade is combined with large glazed surfaces, giving the impression that despite the efforts of modern architecture in mind the contact with the surrounding nature. I also design the combination of the two systems trying to articulate their positive qualities to one another in order to achieve comfort for typical residential homes.en
dc.format30 l. : il. + 4 sl. příl. + 1 CD-Rcs
dc.format.extent310765 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isosken
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectvilacs
dc.subjectfunkcionalizmuscs
dc.subjectsvahcs
dc.subjectateliércs
dc.subjectvillaen
dc.subjectslopeen
dc.subjectfunctionalismen
dc.subjectatelieren
dc.titleVila na Svahu v Ostravě-Proskovicíchcs
dc.title.alternativeVilla on Slope in Ostrava-Proskoviceen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.identifier.signature201000940cs
dc.identifier.locationÚK/Studovnacs
dc.identifier.locationÚK/FASTcs
dc.date.accepted2010-05-26en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta stavebnícs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department226 - Katedra architekturyen
dc.thesis.degree-programArchitektura a stavitelstvícs
dc.thesis.degree-branchArchitektura a stavitelstvícs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2712cs
dc.identifier.thesisPEC178_FAST_B3502_3501R011_2010
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam