dc.contributor.advisor | Vojtková, Hana | cs |
dc.contributor.author | Palkovská, Barbora | cs |
dc.date.accessioned | 2014-08-05T09:48:48Z | |
dc.date.available | 2014-08-05T09:48:48Z | |
dc.date.issued | 2014 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/103487 | |
dc.description | Import 05/08/2014 | cs |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá studiem bakterií mléčného kvašení. V rámci této bakalářské práce byla provedena rešerše shrnující poznatky o těchto bakteriích. Práce je zaměřena na identifikaci a charakteristice základních bakterií mléčného kvašení a jejich rozdělení do jednotlivých rodů, dále je popsána cytologie, metabolismus a environmentální význam a využití bakterií mléčného kvašení v biotechnologiích. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis with the study of lactic acid bacteria. As part of this work was performed summarizing research findings on these bacteria. The work is focused on the identification and characterization of basic lactic acid bacteria and their division into separate genera, as described cytology, metabolism and environmental importance and use of lactic acid bacteria in biotechnology. | en |
dc.format | 55 l. : il. | cs |
dc.format.extent | 3775573 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | bakterie mléčného kvašení, Bifidobacterium, Enterococcus, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Streptococcus, Pediococus, fermentace, kyselina mléčná, probiotika, prebiotika, biotechnologie | cs |
dc.subject | lactic acid bacteria, Bifidobacterium, Enterococcus, Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Streptococcus, Pediococus, fermentation, lactic acid, probiotics, prebiotics, biotechnology | en |
dc.title | Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků | cs |
dc.title.alternative | Lactic Acid Bacteria and their Contribution to the Quality of Milk Products | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Švanová, Pavla | cs |
dc.date.accepted | 2014-05-27 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Environmentální biotechnologie | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | PAL0066_HGF_B2102_3904R028_2014 | |
dc.rights.access | openAccess | |