dc.contributor.advisor | Tošenovský, Josef | cs |
dc.contributor.author | Mihalová, Sára | cs |
dc.date.accessioned | 2015-07-22T09:20:35Z | |
dc.date.available | 2015-07-22T09:20:35Z | |
dc.date.issued | 2015 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/109153 | |
dc.description | Import 22/07/2015 | cs |
dc.description.abstract | MIHALOVÁ, Sára. Statistické hodnocení zmrazených a rozmrazených výrobků. Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Stupeň kvalifikace: B (Bc). Vedoucí práce: prof. RNDr. Josef Tošenovský, CSc. Ostrava. 55 s.
Tématem bakalářské práce je statistické hodnocení váhy zmrazených a rozmrazených výrobků. Práce je zaměřena na segment zmrazených rybích filetů a cílem je vyhodnotit, zda výrobci nešidí zákazníky přidáváním různých prostředků ke zvýšení hmotnosti na úkor kvality a pro snížení nákladů. Na naměřených datech byl proveden test normality, test parametrické hypotézy o střední hodnotě a nakonec byla provedena analýza jednoduchého třídění. Výsledky provedeného testování potvrzují původní předpoklady o možném klamání spotřebitele, co se týče čisté váhy masa po rozmrazení. Na základě zjištěných údajů by konzumenti mohli, a měli, přehodnotit nákupy takto zpracovaných výrobků, které jsou na první pohled levnějšími, avšak ve finále dražšími a méně kvalitními. | cs |
dc.description.abstract | MIHALOVÁ, Sára. Statistical evaluation of the Difference in Weight of Frozen and Thawed Products. VŠB - Technical University of Ostrava. Degree: Bachelor (Bc.). Supervisor: prof. RNDr. Josef Tošenovský, CSc. Ostrava. 55 p.
The theme of thesis is the statistical evaluation of the difference in weight of frozen and thawed products. The thesis is focused on the segment of frozen fish fillets and the goal is to assess, if manufacturers deceive customers by adding various menas to increse the weight at the expense of quality and to reduce costs. The measured data was tested for normality, on data was made a parametric hypothesis test about the mean and finally it was made an analysis of simple sorting. Results of testing confirmed the initial conditions about the possible deception of consumers, in terms of right weight of the meat after thawing. Based on the collected data, consumers could, and should, rethink purchases of these products that are cheaper at first glance, but in the final more expensive and lower quality. | en |
dc.format.extent | 16638880 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | analýza rozptylu jednoduchého třídění | cs |
dc.subject | ANOVA | cs |
dc.subject | Levenův test | cs |
dc.subject | Shapiro-Wilkův test | cs |
dc.subject | Scheffého metoda | cs |
dc.subject | test normality | cs |
dc.subject | testování parametrických hypotéz | cs |
dc.subject | t-test jednovýběrový | cs |
dc.subject | Tukeyho metoda | cs |
dc.subject | analysis of variance | en |
dc.subject | ANOVA | en |
dc.subject | Levene's test | en |
dc.subject | normality test | en |
dc.subject | one-sample t-test | en |
dc.subject | parametric hypothesis test | en |
dc.subject | Shapiro-Wilk test | en |
dc.subject | Scheffé method | en |
dc.subject | Tukey method | en |
dc.title | Statistické hodnocení rozdílu hmotnosti zmrazených a rozmrazených výrobků | cs |
dc.title.alternative | Statistical Evaluation of the Difference in Weight of Frozen and Thawed Products | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Tošenovský, Filip | cs |
dc.date.accepted | 2015-06-10 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství | cs |
dc.description.department | 639 - Katedra managementu kvality | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a řízení průmyslových systémů | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management jakosti | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2736 | cs |
dc.identifier.thesis | MIH0025_FMMI_B3922_3902R041_2015 | |
dc.rights.access | openAccess | |