Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLabudek, Jiřícs
dc.contributor.authorCharvát, Jancs
dc.date.accessioned2016-01-20T11:31:11Z
dc.date.available2016-01-20T11:31:11Z
dc.date.issued2015cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/111167
dc.descriptionImport 02/11/2016cs
dc.descriptionImport 20/01/2016cs
dc.descriptionImport 11/02/2016cs
dc.description.abstractCHARVÁT, Jan. Vinařský dvůr v nízkoenergetickém standardu, Diplomová práce. Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Fakulta stavební, 2015 Počet stran: 83 Diplomová práce je rozdělena do tří specifických částí. První část je zaměřena na vypracování kompletní projektové dokumentace v rozsahu pro provádění stavby v objektu vinařství, které je doplněné penzionem, degustační místností a vinárnou. V této části je popsán návrh novostavby od jejího umístění až po skladby jednotlivých konstrukcí. V části druhé, jsem se zaobíral technickým zařízením budovy. Konkrétně návrhem vytápění a přípravy teplé vody. Objekt se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti na jihu Moravy, tudíž se logicky nabízelo využití energie ze Slunce a také odpadního materiálu vzniklého po zpracování moštových odrůd révy vinné. Třetí část práce je experimentální. Pokusil jsem se zde o návrh téměř energeticky soběstačného vinařství. Zamýšlím se nad energetickým potenciálem matolin jednotlivých odrůd révy vinné, praktickým návrhem sušárny odpadního materiálu a technologickou návazností prostorů pro výrobu vína na technické zázemí stavby.cs
dc.description.abstractCHARVÁT, Jan. Winery courtyard in low-energy standard, Dissertation Thesis VSB – Technical University Ostrava. Faculty of Civil Engineering, 2015. Number of pages: 83 The dissertation is divided into three specific areas. The first part focuses on the development of complete project documentation to the extent of building work in the building the winery, which is supplemented pension, tasting room and wine bar. This section describes the design of the new building from its location to track individual structures. In the second part, I dealt with technical equipment of the building. Specifically, the design of heating and hot water. The building is located in ,,Velkopavlovická,, region in South Moravia, thus logically offered the use of energy from the sun and also the waste material resulting from the treatment of grape vine varieties. The third part is experimental. I tried to find a design virtually energy self-sufficient winery. I consider the energy potential marc each vine varieties, practical design drier waste material and technological links areas for the production of wine on the technical background of the building.en
dc.format.extent2138914 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/x-downloadcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectVinařstvícs
dc.subjectpenzioncs
dc.subjectvytápěnícs
dc.subjectpříprava teplé vodycs
dc.subjectautomatický kotelcs
dc.subjectsolární kolektorycs
dc.subjectpeletycs
dc.subjectenergetická soběstačnostcs
dc.subjectWineryen
dc.subjectguest houseen
dc.subjectheatingen
dc.subjecthot wateren
dc.subjectautomatic boileren
dc.subjectsolar collectorsen
dc.subjectpelletsen
dc.subjectenergy self-sufficiencyen
dc.titleVinařský dvůr v nízkoenergetickém standarducs
dc.title.alternativeWinery Courtyard in Low - Energy Standarden
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeOravec, Pavelcs
dc.date.accepted2016-01-13cs
dc.thesis.degree-nameIng.cs
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta stavebnícs
dc.description.department229 - Katedra prostředí staveb a TZBcs
dc.thesis.degree-programStavební inženýrstvícs
dc.thesis.degree-branchProstředí stavebcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2712cs
dc.identifier.thesisCHA0025_FAST_N3607_3607T040_2015
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam