Show simple item record

dc.contributor.advisorLacková, Eva
dc.contributor.authorMerta, David
dc.date.accessioned2016-11-02T15:04:38Z
dc.date.available2016-11-02T15:04:38Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/115612
dc.descriptionImport 02/11/2016cs
dc.description.abstractCílem této diplomové práce je návrh využití sklepních prostor na zámku v Paskově. Na základě požadavků města Paskov pro budoucí využití těchto prostor, jakožto prostor vinného sklepa byl vytvořen rámcový návrh pro tyto účely. K samotnému návrhu byl proveden socioekonomický průzkum, který měl za cíl potvrdit, nebo vyvrátit zájem o vinný sklep v této lokalitě a zmapovat preference obyvatel k řešení vinného sklepa a dále SWOT analýza a analýza Porterův model pěti sil, které měly za cíl zohlednit veškeré aspekty týkající se reálné situace na trhu a určení limitů a možného omezení pro úspěšné fungování vinného sklepa. Práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části byla řešena problematika brownfields, popis daného území a zámek v Paskově. V praktické části bylo cílem navrhnout využití sklepních prostor zámku v Paskově. K využití těchto prostor byla zvolena varianta vinného sklepa, pro kterou byl proveden socioekonomický průzkum, který je součásti diplomové práce.cs
dc.description.abstractThe aim of the work is design of usage of castle´s basement in Paskov. Based on the requirements of the city Paskov for the future use of the space as a wine cellar was created framework proposal for these purposes. The proposal itself was conducted socio-economic survey, which aim was to confirm or deny interest in the wine cellar in this location and map the preferences of the population for solving a wine cellar and then a SWOT analysis and Porter's five forces model, which aim was to take into account all aspects related to the real market situation and to determine the limits and possible limitations for a successful functioning of the wine cellar.The work was divided into theoretical and practical part. In theoretical part I solved the probem of the brownfields, then the description of the territory and also the castle in Paskov.In the practical part I suggested the use of basements of the castle in Paskov.For the usage of the basement was chosen the option of the wine cellar. For it we created the socio-economic survey, which is part of the work. I also used a SWOT analysis and Porter's five forces model.en
dc.format85, [3] l. : il. + 1 CD-Rcs
dc.format.extent4992835 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectPaskov, zámek, brownfileds, vinný sklep, znovuvyužitícs
dc.subjectPaskov, castle, brownfields, wine cellar, revitalizationen
dc.titleNávrh využití sklepních částí zámku Paskovcs
dc.title.alternativeThe proposal of the castle Paskov basement utilizationen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeKodymová, Jana
dc.date.accepted2016-05-26
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department546 - Institut environmentálního inženýrství
dc.thesis.degree-programNerostné surovinycs
dc.thesis.degree-branchEvropská škola pro technické znovuvyužití brownfieldscs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisMER0027_HGF_N2102_3914T026_2016
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record