dc.contributor.advisor | Lacková, Eva | |
dc.contributor.author | Merta, David | |
dc.date.accessioned | 2016-11-02T15:04:38Z | |
dc.date.available | 2016-11-02T15:04:38Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/115612 | |
dc.description | Import 02/11/2016 | cs |
dc.description.abstract | Cílem této diplomové práce je návrh využití sklepních prostor na zámku v Paskově. Na základě požadavků města Paskov pro budoucí využití těchto prostor, jakožto prostor vinného sklepa byl vytvořen rámcový návrh pro tyto účely. K samotnému návrhu byl proveden socioekonomický průzkum, který měl za cíl potvrdit, nebo vyvrátit zájem o vinný sklep v této lokalitě a zmapovat preference obyvatel k řešení vinného sklepa a dále SWOT analýza a analýza Porterův model pěti sil, které měly za cíl zohlednit veškeré aspekty týkající se reálné situace na trhu a určení limitů a možného omezení pro úspěšné fungování vinného sklepa. Práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části byla řešena problematika brownfields, popis daného území a zámek v Paskově. V praktické části bylo cílem navrhnout využití sklepních prostor zámku v Paskově. K využití těchto prostor byla zvolena varianta vinného sklepa, pro kterou byl proveden socioekonomický průzkum, který je součásti diplomové práce. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the work is design of usage of castle´s basement in Paskov. Based on the requirements of the city Paskov for the future use of the space as a wine cellar was created framework proposal for these purposes. The proposal itself was conducted socio-economic survey, which aim was to confirm or deny interest in the wine cellar in this location and map the preferences of the population for solving a wine cellar and then a SWOT analysis and Porter's five forces model, which aim was to take into account all aspects related to the real market situation and to determine the limits and possible limitations for a successful functioning of the wine cellar.The work was divided into theoretical and practical part. In theoretical part I solved the probem of the brownfields, then the description of the territory and also the castle in Paskov.In the practical part I suggested the use of basements of the castle in Paskov.For the usage of the basement was chosen the option of the wine cellar. For it we created the socio-economic survey, which is part of the work. I also used a SWOT analysis and Porter's five forces model. | en |
dc.format | 85, [3] l. : il. + 1 CD-R | cs |
dc.format.extent | 4992835 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Paskov, zámek, brownfileds, vinný sklep, znovuvyužití | cs |
dc.subject | Paskov, castle, brownfields, wine cellar, revitalization | en |
dc.title | Návrh využití sklepních částí zámku Paskov | cs |
dc.title.alternative | The proposal of the castle Paskov basement utilization | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Kodymová, Jana | |
dc.date.accepted | 2016-05-26 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Evropská škola pro technické znovuvyužití brownfields | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | MER0027_HGF_N2102_3914T026_2016 | |
dc.rights.access | openAccess | |