Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠtroch, Petr
dc.contributor.authorBilka, Dan
dc.date.accessioned2017-08-23T09:21:37Z
dc.date.available2017-08-23T09:21:37Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/118536
dc.description.abstractBILKA, Dan. Posouzení provozu sladovny pivovaru dle NV 406/2004 Sb. : Diplomová práce. Ostrava : VŠB – TU Ostrava, FBI, 2017, 74 s. Diplomová práce se zabývá posouzením provozu sladovny pivovaru ve společnosti Pivovar Jihlava. První kapitola podává základní informace z oblasti výbuchů hořlavých prachů a poukazuje na vzniklé havárie. Druhá kapitola se zabývá legislativou, kterou je nezbytné použít při posuzování provozu sladovny pivovaru. Třetí kapitola uvádí popis vybraného pivovaru. Ve čtvrté kapitole jsou řešeny provedená měření na odebraných vzorcích sladového materiálu. V páté kapitole je provedena analýza rizik vybraných strojních zařízení. Šestá kapitola řeší návrh technických a organizačních opatření proti výbuchu. Závěr shrnuje naměřené výsledky, které jsou následně převedeny na reálné podmínky řešeného provozu sladovny.cs
dc.description.abstractBILKA, Dan. Assessment of Operation of a Brewery Malt House according to Government Order 406/2004 Coll. : Thesis. Ostrava : VSB - Technical University of Ostrava, Faculty of Safety Engineering, 2017, 74 p. The thesis deals with the assessment of operation of the brewery malt house in Pivovar Jihlava company. The first chapter gives basic information from region of combustible dust explosions and highlights the accidents that occurred. The second chapter deals with legislation that is necessary to use in assessing the operation of a brewery malt house. The third chapter provides a description of selected brewery. The fourth chapter deals with the measurements on taken malt material samples. The risk analysis of selected brewery malt house is done in the fifth chapter. The sixth chapter deals with the design of technical and organizational measures against explosions. The measurement results which are subsequently converted to real conditions of the brewery malt house is summarized in the conclusion.en
dc.format.extent4419699 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectKorečkový elevátorcs
dc.subjectRiziko výbuchucs
dc.subjectSladový prachcs
dc.subjectVýbuchové parametrycs
dc.subjectProtivýbuchová opatřenícs
dc.subjectBucket elevatoren
dc.subjectRisk of explosionen
dc.subjectMalt dusten
dc.subjectExplosion parametersen
dc.subjectExplosion protection measuresen
dc.titlePosouzení provozu sladovny pivovaru dle NV 406/2004 Sb.cs
dc.title.alternativeAssessment of Operation of a Brewery Malt House according to Government Order 406/2004 Coll.en
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeSerafín, Jiří
dc.date.accepted2017-05-30
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department030 - Katedra požární ochrany
dc.contributor.consultantPešák, Miloš
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnika požární ochrany a bezpečnosti průmyslucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720cs
dc.identifier.thesisBIL0044_FBI_N3908_3908T006_2017
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam