dc.contributor.advisor | Štroch, Petr | |
dc.contributor.author | Bilka, Dan | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T09:21:37Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T09:21:37Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/118536 | |
dc.description.abstract | BILKA, Dan. Posouzení provozu sladovny pivovaru dle NV 406/2004 Sb. : Diplomová práce. Ostrava : VŠB – TU Ostrava, FBI, 2017, 74 s.
Diplomová práce se zabývá posouzením provozu sladovny pivovaru ve společnosti Pivovar Jihlava. První kapitola podává základní informace z oblasti výbuchů hořlavých prachů a poukazuje na vzniklé havárie. Druhá kapitola se zabývá legislativou, kterou je nezbytné použít při posuzování provozu sladovny pivovaru. Třetí kapitola uvádí popis vybraného pivovaru. Ve čtvrté kapitole jsou řešeny provedená měření na odebraných vzorcích sladového materiálu. V páté kapitole je provedena analýza rizik vybraných strojních zařízení. Šestá kapitola řeší návrh technických a organizačních opatření proti výbuchu. Závěr shrnuje naměřené výsledky, které jsou následně převedeny na reálné podmínky řešeného provozu sladovny. | cs |
dc.description.abstract | BILKA, Dan. Assessment of Operation of a Brewery Malt House according to Government Order 406/2004 Coll. : Thesis. Ostrava : VSB - Technical University of Ostrava, Faculty of Safety Engineering, 2017, 74 p.
The thesis deals with the assessment of operation of the brewery malt house in Pivovar Jihlava company. The first chapter gives basic information from region of combustible dust explosions and highlights the accidents that occurred. The second chapter deals with legislation that is necessary to use in assessing the operation of a brewery malt house. The third chapter provides a description of selected brewery. The fourth chapter deals with the measurements on taken malt material samples. The risk analysis of selected brewery malt house is done in the fifth chapter. The sixth chapter deals with the design of technical and organizational measures against explosions. The measurement results which are subsequently converted to real conditions of the brewery malt house is summarized in the conclusion. | en |
dc.format.extent | 4419699 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Korečkový elevátor | cs |
dc.subject | Riziko výbuchu | cs |
dc.subject | Sladový prach | cs |
dc.subject | Výbuchové parametry | cs |
dc.subject | Protivýbuchová opatření | cs |
dc.subject | Bucket elevator | en |
dc.subject | Risk of explosion | en |
dc.subject | Malt dust | en |
dc.subject | Explosion parameters | en |
dc.subject | Explosion protection measures | en |
dc.title | Posouzení provozu sladovny pivovaru dle NV 406/2004 Sb. | cs |
dc.title.alternative | Assessment of Operation of a Brewery Malt House according to Government Order 406/2004 Coll. | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Serafín, Jiří | |
dc.date.accepted | 2017-05-30 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 030 - Katedra požární ochrany | |
dc.contributor.consultant | Pešák, Miloš | |
dc.thesis.degree-program | Požární ochrana a průmyslová bezpečnost | cs |
dc.thesis.degree-branch | Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | cs |
dc.identifier.thesis | BIL0044_FBI_N3908_3908T006_2017 | |
dc.rights.access | openAccess | |