Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorFiedor, Jiří
dc.contributor.authorKlimšová, Gabriela
dc.date.accessioned2017-08-23T09:32:17Z
dc.date.available2017-08-23T09:32:17Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/119412
dc.descriptionImport 23/08/2017
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na zpracování odpadu ze stravovacích zařízení a to metodou anaerobní digesce. Práce je rozdělena na dvě části. V první se věnuji části teoretické a poté následuje praktická. V teoretické části se zabývám rešerší na výše uvedené téma a také na platnou legislativu v dané problematice. Dále popisuji proces anaerobní digesce a jednotlivé typy anaerobních fermentorů. V praktické části popisuji práci, kterou jsem prováděla v laboratoři po dobu 80 dní. Náplní mé praktické části, bylo v první řadě zpracování odpadu ze stravovacího zařízení, a to konkrétně zbytků jídel, které jsem odebírala z Menzy VŠB – TU Ostrava, pro použití na test anaerobní digesce a následně jejich testování. Jednou z prováděných metod byl diskontinuální test produkce bioplynu pomocí lahví ve vodní lázni a plynoměrných byret. Tímto byla stanovena měrná produkce bioplynu a methanu připraveného substrátu. Současně probíhalo ověřování produkce bioplynu ve dvou anaerobních reaktorech, rozdělených podle reakčních teplot.cs
dc.description.abstractThis thesis is focused on waste management from catering facilities by the method of anaerobic digestion. My thesis is devided into two parts. In the first part I focus on theory and the second part is practical. I deal with background research of the topic mentioned above in the theoretical part and I also focus on valid legislation in this field. Moreover I describe the process of anaerobic digestion and particular types of anaerobic fermenters. I describe the work which I was doing in the lab for 80 days in the practical part of the thesis. The aim of the practical part was primarily the waste management from catering facilities, concretely leftovers which I was taking from the canteen from the Technical University of Ostrava, in order to use it to test the anaerobic digestion and then to test the leftovers .One of the methods that I used was a discontinous test of production of biogas by using bottles in water bath and gas burettes. I achieved to determine the specific production of biogas and methane from the prepared substrate by using these methods. At the same time the production of biogas was being verified in two anaerobic reactors devided by reactionary temperatures.en
dc.format.extent3879802 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectanaerobní digescecs
dc.subjectodpad ze stravovacích zařízenícs
dc.subjectzbytky jídelcs
dc.subjectbioplyncs
dc.subjectdigestátcs
dc.subjectanaerobic digestionen
dc.subjectwaste from catering facilitiesen
dc.subjectfood leftoversen
dc.subjectbiogasen
dc.subjectdigestateen
dc.titleMožnosti zpracování odpadů ze stravovacích zařízení metodou anaerobní digesce v laboratorních podmínkáchcs
dc.title.alternativePossibilities of processing the waste from dining rooms using anaerobic digestion in the laboratory conditionsen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeChamrádová, Kateřina
dc.date.accepted2017-06-08
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta metalurgie a materiálového inženýrstvícs
dc.description.department616 - Katedra ochrany životního prostředí v průmyslu
dc.thesis.degree-programProcesní inženýrstvícs
dc.thesis.degree-branchChemie a technologie ochrany životního prostředícs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2736cs
dc.identifier.thesisKLI0112_FMMI_B3909_2805R002_2017
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam