Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVavrečka, Lumír
dc.contributor.authorKyšová, Pavlína
dc.date.accessioned2019-06-26T04:28:12Z
dc.date.available2019-06-26T04:28:12Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/136012
dc.description.abstractPředložená bakalářská práce se zabývá analýzou pracovních poloh a pohybů, které pracovník vykonává při ruční manipulaci s potravinovými výrobky. Úvodní část této práce je zaměřená na teoretický popis ergonomie a seznámení s kategorizací prací pro pracovní polohy a fyzikou zátěž. Další část bakalářské práce se zabývá teoretickým popisem fyzické zátěže a pracovních poloh. V této práci jsou dále popsány metody použité pro hodnocení pracovních poloh a fyzické zátěže. Praktická část je zaměřená na popis hodnocené pracovní pozice operátora ukládání korpusů a dále na vyhodnocení pracovních poloh a fyzické zátěže za použití zvolených metod. V poslední části této práce jsou uvedeny výsledky zvolených metod a návrh na bezpečnostní opatření.cs
dc.description.abstractThe bachelor thesis is about the analysis of working positions and movements of operators during manual handling of food products. The introduction part of this work is focused on the theoretical description of ergonomics and familiarize the categorization of the job on work positions and physical labor. Next part of the bachelor thesis is the theoretical description of physical labor and working positions. This bachelor thesis describes the methods, which can be used to evaluate work positions and physical labor. The practical part is focused on the description of the select work position of the operator, who manipulates with the cake corpus and on the evaluation of the working positions and the physical labor by using the chosen methods. In the last part of this thesis are presented results of selected methods and proposal of improvements for work positions.en
dc.format.extent2644651 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectergonomiecs
dc.subjectpracovní polohycs
dc.subjectfyzická zátěžcs
dc.subjectlokální svalová zátěžcs
dc.subjecthygienické limitycs
dc.subjectodebírání korpusůcs
dc.subjectukládání bedýnekcs
dc.subjectodebírání bedýnekcs
dc.subjectbezpečnostní opatřenícs
dc.subjectergonomicsen
dc.subjectwork positionsen
dc.subjectphysical laboren
dc.subjectlocal muscles laboren
dc.subjecthygienics limitsen
dc.subjectmanipulation with the corpusen
dc.subjectmanipulation with boxesen
dc.subjectsafety improvementsen
dc.titleErgonomická analýza nepříznivých pracovních poloh a pohybů operátora při ruční manipulaci s potravinovými výrobkycs
dc.title.alternativeErgonomic Analysis of Unfavorable Working Positions and Operator Movements in Manual Handling of Food Productsen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeŠtěpáník, Dušan
dc.date.accepted2019-05-27
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department040 - Katedra bezpečnosti práce a procesůcs
dc.contributor.consultantBernatík, Aleš
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchBezpečnost práce a procesůcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisKYS0049_FBI_B3908_3908R001_2019
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam