dc.contributor.advisor | Vavrečka, Lumír | |
dc.contributor.author | Kyšová, Pavlína | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T04:28:12Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T04:28:12Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/136012 | |
dc.description.abstract | Předložená bakalářská práce se zabývá analýzou pracovních poloh a pohybů,
které pracovník vykonává při ruční manipulaci s potravinovými výrobky. Úvodní část této práce je zaměřená na teoretický popis ergonomie a seznámení s kategorizací prací
pro pracovní polohy a fyzikou zátěž. Další část bakalářské práce se zabývá teoretickým popisem fyzické zátěže a pracovních poloh. V této práci jsou dále popsány metody použité pro hodnocení pracovních poloh a fyzické zátěže. Praktická část je zaměřená na popis hodnocené pracovní pozice operátora ukládání korpusů a dále na vyhodnocení pracovních poloh a fyzické zátěže za použití zvolených metod. V poslední části této práce jsou uvedeny výsledky zvolených metod a návrh na bezpečnostní opatření. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor thesis is about the analysis of working positions and movements of operators during manual handling of food products. The introduction part of this work is focused on the theoretical description of ergonomics and familiarize the categorization of the job on work positions and physical labor. Next part of the bachelor thesis is the theoretical description of physical labor and working positions. This bachelor thesis describes the methods, which can be used to evaluate work positions and physical labor. The practical part is focused on the description of the select work position of the operator, who manipulates with the cake corpus and on the evaluation of the working positions and the physical labor by using the chosen methods. In the last part of this thesis are presented results of selected methods and proposal of improvements for work positions. | en |
dc.format.extent | 2644651 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | ergonomie | cs |
dc.subject | pracovní polohy | cs |
dc.subject | fyzická zátěž | cs |
dc.subject | lokální svalová zátěž | cs |
dc.subject | hygienické limity | cs |
dc.subject | odebírání korpusů | cs |
dc.subject | ukládání bedýnek | cs |
dc.subject | odebírání bedýnek | cs |
dc.subject | bezpečnostní opatření | cs |
dc.subject | ergonomics | en |
dc.subject | work positions | en |
dc.subject | physical labor | en |
dc.subject | local muscles labor | en |
dc.subject | hygienics limits | en |
dc.subject | manipulation with the corpus | en |
dc.subject | manipulation with boxes | en |
dc.subject | safety improvements | en |
dc.title | Ergonomická analýza nepříznivých pracovních poloh a pohybů operátora při ruční manipulaci s potravinovými výrobky | cs |
dc.title.alternative | Ergonomic Analysis of Unfavorable Working Positions and Operator Movements in Manual Handling of Food Products | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Štěpáník, Dušan | |
dc.date.accepted | 2019-05-27 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 040 - Katedra bezpečnosti práce a procesů | cs |
dc.contributor.consultant | Bernatík, Aleš | |
dc.thesis.degree-program | Požární ochrana a průmyslová bezpečnost | cs |
dc.thesis.degree-branch | Bezpečnost práce a procesů | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | KYS0049_FBI_B3908_3908R001_2019 | |
dc.rights.access | openAccess | |