Show simple item record

dc.contributor.advisorBernatíková, Šárka
dc.contributor.authorTibenský, Matěj
dc.date.accessioned2019-06-26T04:28:40Z
dc.date.available2019-06-26T04:28:40Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/136044
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena nejen na výživu a pitný režim hasičů při a po zásazích, ale i na výživu mimo zásahy. V první části je popsána činnost hasiče a možná zdravotní rizika související s nedodržováním zásad zdravé výživy a pitného režimu. V následující části je popsán energetický výdej a energetický výdej hasiče, který se nejvíce přibližuje skutečnosti. V další části jsou rozebrány zásady zdravého stravování, funkce jednotlivých makroživin a zásady pitného režimu. Předposlední část pojednává o vhodné výživě hasiče při a po zásahu. Dotazníkové šetření a jeho vyhodnocení je popsáno v poslední části a jsou zde zmapovány preference jídel hasičů při zásahu, jejich zájem o zdravé stravování a jsou zde shrnuty poznatky z práce a navrhnuta vhodná strava pro hasiče při a po zásahu. Práce byla zpracována pro zlepšení výživových zvyklostí příslušníků Hasičského záchranného sboru.cs
dc.description.abstractThis bachelor thesis is focused not only on nutrition and fluid intake of firefighters during and after interventions, but also on diet out of interventions. The first part describes the activity of the firefighter and the risks caused by failure to observe the principles of healthy nutrition and fluid intake. The following section describes the energy output and the closest example of firefighting. In the next part are discussed principles of healthy eating, functions of individual macronutrients and principles of drinking regime. The penultime part deals with appropriate of the firefighternutrition during and after intervention. The questionnaire survey and its evaluation is in the last part mapping the preferences of the firefighter's food during their intervention and their interest in healthy eating. The findings are summarized and a suitable diet for firefighters is proposed during and after intervention. This thesis is processed to improve the nutritional habits of members of the Fire Rescue Service.en
dc.format.extent2580863 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectenergetický výdej, ochrana, potraviny, pitný režim, výživacs
dc.subjectenergy expenditure, protection, food, fluid intake, nutritionen
dc.titleVýživa a pitný režim hasiče při a (po) zásazích.cs
dc.title.alternativeNutrition and Drinking Modes of Firefighters during and after Interventions.en
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeŽižka, Jan
dc.date.accepted2019-05-29
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department030 - Katedra požární ochranycs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnika požární ochrany a bezpečnosti průmyslucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisTIB0006_FBI_B3908_3908R006_2019
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record