dc.contributor.advisor | Hrůša, Petr | |
dc.contributor.author | Večeřová, Jana | |
dc.date.accessioned | 2021-07-15T09:33:43Z | |
dc.date.available | 2021-07-15T09:33:43Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/144400 | |
dc.description.abstract | Cílem této diplomové práce je rekonstrukce zpustošeného zámeckého areálu v obci Hrubčice u Prostějova. Záměrem je najít pro areál vhodné využití – zejména pro zámek a budovu chmelové sýpky. Nově vytvořená budova restaurace je navržena a umístěna tak, aby byla vhodným doplněním kompozice celého areálu. Návrh zahrady je volen takovým způsobem, aby mohl být přirozeně navázán na využití přilehlých pozemků. Kompozice areálu je zaměřena na zrak návštěvníka – udržení pozornosti pomocí průhledů, pohledů a zrcadlení ve vodních hladinách. Myšlenkou celé diplomové práce je návrat k historickému využití areálu v hospodářském kontextu – pěstování chmele. Zároveň klade na důraz spojení dvou elementů – práci a relaxaci. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this diploma thesis is the reconstruction of the devastated chateau grounds in the village of Hrubčice near the city Prostějov. The intention is to find a suitable use for the area – especially for chateau and hop granary building. The newly created restaurant building is designed and located so that it is a suitable addition to the composition of the entire complex. The designing of the garden is chosen in such a way that it can be naturally linked to the use of adjacent land. The composition of the area is focused on the visitor´s eyesight – maintaning attention through vistas, views and mirroring in the water levels. The idea of whole diploma thesis is a return to the historical use of he area in the economic context – hop growing. At the same time, it emphasizes the combination of two elements – work and relaxation. | en |
dc.format.extent | 58069529 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Hrubčice | cs |
dc.subject | zámek | cs |
dc.subject | restaurace | cs |
dc.subject | sýpka | cs |
dc.subject | chmelnice | cs |
dc.subject | Hrubčice | en |
dc.subject | chateau | en |
dc.subject | restaurant | en |
dc.subject | hop granary | en |
dc.subject | hop garden | en |
dc.title | Konverze zámečku v Hrubčicích a návrh rekreačního areálu | cs |
dc.title.alternative | Conversion of the chateau in Hrubčice and design of a recreational area | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Zenkl, Vít | |
dc.date.accepted | 2021-05-28 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. arch. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta stavební | cs |
dc.description.department | 226 - Katedra architektury | cs |
dc.thesis.degree-program | Architektura a stavitelství | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2712 | |
dc.identifier.thesis | VEC0054_FAST_N0731A010003_2021 | |
dc.rights.access | openAccess | |