dc.contributor.advisor | Slaninková, Aneta | |
dc.contributor.author | Šperlich, Milan | |
dc.date.accessioned | 2021-07-15T09:35:12Z | |
dc.date.available | 2021-07-15T09:35:12Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/144709 | |
dc.description.abstract | ŠPERLICH, Milan. Technologie kartáčování a její vliv na kvalitu zaoblení ostří řezného nástroje. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní, Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie, 2021, 51 s. Vedoucí práce Ing. Aneta Slaninková.
Tato bakalářská práce se zabývá měřením zaoblení a parametrů kvality povrchu ostří VBD ze slinutých karbidů po úpravě kartáčováním. V teoretické části práce jsou uvedeny informace týkající se mikrogeometrie ostří řezného nástroje a dále poznatky o technologii kartáčování a úpravě ostří. Experimentální část bakalářské práce byla realizována ve firmě Dormer Pramet s.r.o. Pozornost byla zaměřena na úpravu ostří technologií kartáčování a následnému vyhodnocení drsnosti povrchu nástroje. Hodnoceny byly také dosažené hodnoty K faktoru neboli symetrie na ostří nástroje. | cs |
dc.description.abstract | ŠPERLICH, Milan. Influence of Brushing Technology on the Quality of the Cutting Edge Radius. Bachelor Thesis. Ostrava: VSB – Technical University of Ostrava, Faculty of Mechanical Engineering, Department of Machining, Assembly and Engineering Metrology, 2021, 51 p. Thesis supervisor Ing. Aneta Slaninková.
This Bachelor Thesis deals with the measurement of roundness and surface quality parameters of sintered carbide inserts edge after brushing. The theoretical part of the work contains information about the microgeometry of the cutting tool edge and knowledge about the technology of brushing and blade adjustment. The experimental part of the Bachelor Thesis was realized in the Dormer Pramet company. Attention was focused on the adjustment of the edge by brushing technology and subsequent evaluation of the roughness of the tool surface. Achieved values of the K factor, in other words symmetry on the tool edge, were also evaluated. | en |
dc.format.extent | 2729768 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | technologie kartáčování | cs |
dc.subject | vyměnitelné břitové destičky | cs |
dc.subject | drsnost povrchu | cs |
dc.subject | zaoblení | cs |
dc.subject | brushing technology | en |
dc.subject | indexable inserts | en |
dc.subject | surface roughness | en |
dc.subject | roundness | en |
dc.title | Technologie kartáčování a její vliv na kvalitu zaoblení ostří řezného nástroje | cs |
dc.title.alternative | Influence of Brushing Technology on the Quality of the Cutting Edge Radius | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Vortel, Ondřej | |
dc.date.accepted | 2021-06-07 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojní | cs |
dc.description.department | 346 - Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie | cs |
dc.thesis.degree-program | Strojírenství | cs |
dc.thesis.degree-branch | Strojírenská technologie | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2723 | |
dc.identifier.thesis | SPE0044_FS_B2341_2303R002_2021 | |
dc.rights.access | openAccess | |