Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSlaninková, Aneta
dc.contributor.authorŠperlich, Milan
dc.date.accessioned2021-07-15T09:35:12Z
dc.date.available2021-07-15T09:35:12Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/144709
dc.description.abstractŠPERLICH, Milan. Technologie kartáčování a její vliv na kvalitu zaoblení ostří řezného nástroje. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Fakulta strojní, Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologie, 2021, 51 s. Vedoucí práce Ing. Aneta Slaninková. Tato bakalářská práce se zabývá měřením zaoblení a parametrů kvality povrchu ostří VBD ze slinutých karbidů po úpravě kartáčováním. V teoretické části práce jsou uvedeny informace týkající se mikrogeometrie ostří řezného nástroje a dále poznatky o technologii kartáčování a úpravě ostří. Experimentální část bakalářské práce byla realizována ve firmě Dormer Pramet s.r.o. Pozornost byla zaměřena na úpravu ostří technologií kartáčování a následnému vyhodnocení drsnosti povrchu nástroje. Hodnoceny byly také dosažené hodnoty K faktoru neboli symetrie na ostří nástroje.cs
dc.description.abstractŠPERLICH, Milan. Influence of Brushing Technology on the Quality of the Cutting Edge Radius. Bachelor Thesis. Ostrava: VSB – Technical University of Ostrava, Faculty of Mechanical Engineering, Department of Machining, Assembly and Engineering Metrology, 2021, 51 p. Thesis supervisor Ing. Aneta Slaninková. This Bachelor Thesis deals with the measurement of roundness and surface quality parameters of sintered carbide inserts edge after brushing. The theoretical part of the work contains information about the microgeometry of the cutting tool edge and knowledge about the technology of brushing and blade adjustment. The experimental part of the Bachelor Thesis was realized in the Dormer Pramet company. Attention was focused on the adjustment of the edge by brushing technology and subsequent evaluation of the roughness of the tool surface. Achieved values of the K factor, in other words symmetry on the tool edge, were also evaluated.en
dc.format.extent2729768 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjecttechnologie kartáčovánícs
dc.subjectvyměnitelné břitové destičkycs
dc.subjectdrsnost povrchucs
dc.subjectzaoblenícs
dc.subjectbrushing technologyen
dc.subjectindexable insertsen
dc.subjectsurface roughnessen
dc.subjectroundnessen
dc.titleTechnologie kartáčování a její vliv na kvalitu zaoblení ostří řezného nástrojecs
dc.title.alternativeInfluence of Brushing Technology on the Quality of the Cutting Edge Radiusen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeVortel, Ondřej
dc.date.accepted2021-06-07
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojnícs
dc.description.department346 - Katedra obrábění, montáže a strojírenské metrologiecs
dc.thesis.degree-programStrojírenstvícs
dc.thesis.degree-branchStrojírenská technologiecs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2723
dc.identifier.thesisSPE0044_FS_B2341_2303R002_2021
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam