dc.contributor.advisor | Vojtková, Hana | |
dc.contributor.author | Balnerová, Hana | |
dc.date.accessioned | 2021-07-15T09:36:22Z | |
dc.date.available | 2021-07-15T09:36:22Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/144976 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je shrnutí současných znalostí o patogenních mikroorganismech v teplých vodách určených pro osobní hygienu, které mohou představovat vážné riziko pro lidské zdraví.
Teoretická část práce popisuje hlavní mikrobiologické ukazatele v teplých vodách a s odkazem na příslušné legislativní dokumenty řeší také základní možnosti zdravotního zabezpečení teplé vody včetně správných postupů odběru teplé vody.
Kvalita teplé vody ve vybraných zařízeních Moravskoslezského kraje v letech 2017 – 2018 je vyhodnocena na základě dat poskytnutých Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě, Státního zdravotního ústavu a Slezské nemocnice v Opavě. Data jsou zpracována v kontextu s údaji EU. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this bachelor thesis is to summarize the current knowledge about pathogenic microorganisms in warm waters intended for personal hygiene, which can pose a serious risk to human health.
The theoretical part of the thesis describes the main microbiological indicators in hot water. With reference to the relevant legislative documents, it also addresses the basic possibilities of health provision of hot water including the correct procedures for hot water consumption.
The quality of hot water in selected facilities of the Moravian-Silesian Region during the years 2017 - 2018 is evaluated on the basis of data provided by the Regional Hygiene Station of the Moravian-Silesian Region based in Ostrava, the State Health Institute, and the Silesian Hospital in Opava. The data are processed in the context of EU data. | en |
dc.format.extent | 2219281 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | teplá voda | cs |
dc.subject | mikrobiologické ukazatele | cs |
dc.subject | bakterie Legionella | cs |
dc.subject | Mycobacterium | cs |
dc.subject | Pseudomonas | cs |
dc.subject | patogenita | cs |
dc.subject | prevence | cs |
dc.subject | desinfekce | cs |
dc.subject | hot water | en |
dc.subject | microbiological indicators | en |
dc.subject | Legionella bacteria | en |
dc.subject | Mycobacterium | en |
dc.subject | Pseudomonas | en |
dc.subject | pathogenicity | en |
dc.subject | prevention | en |
dc.subject | disinfection | en |
dc.title | Zdravotní rizika teplé vody | cs |
dc.title.alternative | Health Risks of Hot Water | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Boturová, Kateřina | |
dc.date.accepted | 2021-05-25 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.department | 546 - Katedra environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Technologie a hospodaření s vodou | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | |
dc.identifier.thesis | BAL0224_HGF_B2102_2102R006_2021 | |
dc.rights.access | openAccess | |