Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMalý, Stanislav
dc.contributor.authorVavrečková, Kristýna
dc.date.accessioned2021-11-08T12:19:45Z
dc.date.available2021-11-08T12:19:45Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/145546
dc.description.abstractDiplomová práce se zaměřuje na zjištění úrovně ergonomie a subjektivních potíží zaměstnanců ve vybraném anonymním podniku, zaměřující se na výrobu potravin. Teoretická, úvodní, část práce je vypracována na základě poznatků z ergonomie a vybraných nemocí z přetížení. Praktická část práce obsahuje analýzu pomocí ergonomického auditního nástroje a dotazníku, zaměřeného na subjektivní potíže zaměstnanců podniku. Cílem je zhodnocení současného stavu podniku. Na základě zjištěných faktů je v práci uveden návrh implementace ergonomického programu a dalších doporučení, zaměřující se na celý podnik tak, aby byla oblast ergonomie a prevence muskuloskeletálních poruch součástí politiky podniku. Na závěr obsahuje analytická část analýzu konkrétního pracovního místa pomocí metody ART včetně návrhu opatření.cs
dc.description.abstractThe Master’s thesis is focused on determining the level of ergonomics and subjective difficulties of employees in a selected anonymous company, which is focusing on food production. The theoretical, introductory, part of the work is developed on the basis of knowledge from ergonomics and selected diseases from overload. The practical part of the work contains an analysis using an ergonomic audit tool and a questionnaire focused on the subjective difficulties of the company's employees. The aim is to evaluate the current state of the company. Based on the findings, the thesis presents a proposal for the implementation of an ergonomic program and other recommendations, focusing on the entire company, so that the field of ergonomics and prevention of musculoskeletal disorders is part of the company's policy. Finally, the analytical part contains an analysis of a specific job using the ART method, including a recommendations.en
dc.format.extent4596071 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectergonomiecs
dc.subjectMSDcs
dc.subjectdotazník subjektivních potížícs
dc.subjectergonomický auditcs
dc.subjectergonomický programcs
dc.subjectART.cs
dc.subjectergonomicsen
dc.subjectMSDen
dc.subjectsubjective difficulties questionnaireen
dc.subjectergonomic auditen
dc.subjectergonomic programen
dc.subjectART.en
dc.titleMožnosti prevence muskuloskeletálních obtíží ergonomickými přístupy na vybraném pracovištics
dc.title.alternativePossibilities of MSDs prevention with ergonomic approaches in selected workplaceen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeProcházka, Kamil
dc.date.accepted2021-09-13
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department040 - Katedra bezpečnosti práce a procesůcs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchBezpečnostní inženýrstvícs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisVAV0184_FBI_N3908_3908T002_2021
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam