Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBarčová, Karla
dc.contributor.authorKrálová, Lucie
dc.date.accessioned2022-09-01T07:19:30Z
dc.date.available2022-09-01T07:19:30Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/147077
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou ionizujícího záření a ultrafialového záření s využitím k ošetření potravin. Úvodní část práce je zaměřena na vysvětlení obecných pojmů a základních fyzikálních vlastností elektromagnetického záření, ultrafialového záření a ionizujícího záření. Dále je v teoretické části stručně popsána kapitola bakterie a kapitola plísně vzhledem k jejich využití při experimentech. Poslední kapitola teoretické části pojednává o ošetření potravin. Podstatnou součástí práce je praktická část obsahující dva provedené experimenty, ve kterých bylo využito ionizující a ultrafialové záření k ošetření potravin. Na základě zjištěných výsledků je na závěr stanovena vhodná metoda k ošetření potravin.cs
dc.description.abstractThe subject of this bachelor thesis is treating food by using ultraviolet (UV) radiation or ionizing radiation. First theoretical part focuses on general related concepts and basic physical properties of electromagnetic (EM) radiation, UV radiation and ionizing radiation. As bacteria and mold are experimented with, they are also briefly described. The last theoretical chapter is about food treatment. The main purpose of this thesis is a practical section with two experiments, where ionizing and UV radiation were used to treat food and the resulting conclusion about which method is suitable.en
dc.format.extent2309105 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectultrafialové zářenícs
dc.subjectionizující zářenícs
dc.subjectošetření potravincs
dc.subjectinokulacecs
dc.subjectbakteriecs
dc.subjectultraviolet (UV) radiationen
dc.subjectionizing radiationen
dc.subjectfood treatmenten
dc.subjectinoculationen
dc.subjectbacteriaen
dc.titleVyužití ultrafialového a ionizujícího záření k ošetření potravincs
dc.title.alternativeApplication of ultraviolet and ionizing radiation for food treatmenten
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeLesňák, Michal
dc.date.accepted2022-05-26
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department060 - Katedra bezpečnostních služebcs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnická bezpečnost osob a majetkucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisKRA0545_FBI_B3908_3908R005_2022
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam