Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKučera, Petr
dc.contributor.authorJarý, Vojtěch
dc.date.accessioned2023-06-23T08:42:55Z
dc.date.available2023-06-23T08:42:55Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/149911
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na analýzu rozvoje požáru jedlých tuků a olejů v domácnostech. První část práce se zabývá uvedením teoretických poznatků potřebných pro pochopení práce. V následující části je provedena základní úvaha, ve které je stanoveno prostředí, ve kterých může dojít ke vzniku požáru jedlých tuků a olejů v domácnostech, možné iniciátory těchto požáru a verze příčin vzniku požáru ve stanovených podmínkách. Třetí část práce ověřuje hodnoty požárně technických charakteristik slunečnicového oleje včetně varianty znečištěné oleje jeho použitím. Ve třetí části je také popsán praktický pokus, kde byla ověřována možnost vzniku požáru pouhým zahříváním běžnými kuchyňskými vařiči. V závěru je provedeno vyhodnocení získaných informací.cs
dc.description.abstractThe bachelor thesis is focused on the analysis of fire development of edible fats and oils in households. The first part of the work deals with the introduction of theoretical knowledge needed for understanding the work. In the following part, a basic analysis was made about in which environment fires of edible fats and oils can occur in households, the possible initiators of these fires and versions of the causes of fire in the specified conditions. The third part of the work verifies the values of the fire-technical characteristics of sunflower oil, including the variant of oil polluted by its use. In the third part, a practical experiment is also described, where the possibility of a fire occurring simply by heating with ordinary kitchen stoves was verified. At the end, the obtained information is evaluated.en
dc.format.extent4169247 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectKuchyňské oleje a tuky, požár domácnosti, příčiny vzniku požáru, rozvoj požárucs
dc.subjectCooking oils and fats, household fire, causes of fire, fire developmenten
dc.titleRozvoj požáru jedlých tuků a olejů v domácnostics
dc.title.alternativeDevelopment of Fire of Edible Fats and Oils in the Householden
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeThomitzek, Adam
dc.date.accepted2023-05-23
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department030 - Katedra požární ochranycs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnika požární ochrany a bezpečnosti průmyslucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisJAR0140_FBI_B3908_3908R006_2023
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam