dc.contributor.advisor | Kučera, Petr | |
dc.contributor.author | Jarý, Vojtěch | |
dc.date.accessioned | 2023-06-23T08:42:55Z | |
dc.date.available | 2023-06-23T08:42:55Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/149911 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na analýzu rozvoje požáru jedlých tuků a olejů v domácnostech. První část práce se zabývá uvedením teoretických poznatků potřebných pro pochopení práce. V následující části je provedena základní úvaha, ve které je stanoveno prostředí, ve kterých může dojít ke vzniku požáru jedlých tuků a olejů v domácnostech, možné iniciátory těchto požáru a verze příčin vzniku požáru ve stanovených podmínkách. Třetí část práce ověřuje hodnoty požárně technických charakteristik slunečnicového oleje včetně varianty znečištěné oleje jeho použitím. Ve třetí části je také popsán praktický pokus, kde byla ověřována možnost vzniku požáru pouhým zahříváním běžnými kuchyňskými vařiči. V závěru je provedeno vyhodnocení získaných informací. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor thesis is focused on the analysis of fire development of edible fats and oils in households. The first part of the work deals with the introduction of theoretical knowledge needed for understanding the work. In the following part, a basic analysis was made about in which environment fires of edible fats and oils can occur in households, the possible initiators of these fires and versions of the causes of fire in the specified conditions. The third part of the work verifies the values of the fire-technical characteristics of sunflower oil, including the variant of oil polluted by its use. In the third part, a practical experiment is also described, where the possibility of a fire occurring simply by heating with ordinary kitchen stoves was verified. At the end, the obtained information is evaluated. | en |
dc.format.extent | 4169247 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Kuchyňské oleje a tuky, požár domácnosti, příčiny vzniku požáru, rozvoj požáru | cs |
dc.subject | Cooking oils and fats, household fire, causes of fire, fire development | en |
dc.title | Rozvoj požáru jedlých tuků a olejů v domácnosti | cs |
dc.title.alternative | Development of Fire of Edible Fats and Oils in the Household | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Thomitzek, Adam | |
dc.date.accepted | 2023-05-23 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 030 - Katedra požární ochrany | cs |
dc.thesis.degree-program | Požární ochrana a průmyslová bezpečnost | cs |
dc.thesis.degree-branch | Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | JAR0140_FBI_B3908_3908R006_2023 | |
dc.rights.access | openAccess | |