Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorTůma, Jiří
dc.contributor.authorRajasekaran, Joel Mellow
dc.date.accessioned2023-06-23T08:49:20Z
dc.date.available2023-06-23T08:49:20Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/150986
dc.description.abstractJOEL MELLOW RAJASEKARAN. Identification of water boiling point using noise measurement: Master thesis. Ostrava: VSB – Technical University of Ostrava, Faculty of Mechanical engineering, Department of Mechatronics. Thesis head: Prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. Boiling water is a day-to-day activity we perform in our lives in order to cook any food or prepare a hot beverage like coffee or tea. During this heating process, the molecules in water get activated, and the intensity of the movement of the molecules mainly depends on the temperature. This movement of molecules, meanwhile, leads to the generation of noise by the molecule’s movement within the container in which water has been boiled. So, by considering this noise and using it as the main tool of our experiment, we perform tasks such as studying the variation in noise produced at different temperature gradients. This analysis of water boiling at different temperatures with respect to the noise generated would be useful in various fields where there is consideration of energy saving or building an industrial environment with power-efficient technology.en
dc.description.abstractJOEL MELLOW RAJASEKARAN. Identifikace bodu varu vody měřením hluku: Diplomová práce. Ostrava: Vysoká škola báňská – Technická Univerzita Ostrava, Fakulta strojní, Katedra mechatroniky. Vedoucí práce: Prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. Vaření vody je každodenní činností, kterou v životě provádíme, abychom uvařili jakékoli jídlo nebo připravili horký nápoj, jako je káva nebo čaj. Během tohoto procesu zahřívání se molekuly ve vodě aktivují a intenzita pohybu molekul závisí především na teplotě. Tento pohyb molekul mezitím vede ke vzniku hluku pohybem molekuly v nádobě, ve které se vaří voda.Takže když vezmeme v úvahu tento hluk a použijeme jej jako hlavní nástroj našeho experimentu, provádíme úkoly, jako je studium změn hluku produkovaného při různých teplotních gradientech. Tato analýza varu vody při různých teplotách s ohledem na generovaný hluk by byla užitečná v různých oblastech, kde se uvažuje o úsporách energie nebo o budování průmyslového prostředí s energeticky efektivní technologií.cs
dc.format.extent4243003 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isoen
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectnoise measurementen
dc.subjecttemperatureen
dc.subjecttimeen
dc.subjectsignal processingen
dc.subjectfrequency spectrumen
dc.subjectRoot Mean Squareen
dc.subjectboiling pointen
dc.subjectfrequency rangeen
dc.subjectměření hlukucs
dc.subjectteplotacs
dc.subjectčascs
dc.subjectzpracování signálucs
dc.subjectfrekvenční spektrumcs
dc.subjectStřední kvadratickács
dc.subjectbod varucs
dc.subjectfrekvenční rozsahcs
dc.titleIdentification of water boiling point by noise measurementen
dc.title.alternativeIdentifikace bodu varu vody měřením hlukucs
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeWeisz, Michal
dc.date.accepted2023-06-08
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojnícs
dc.description.department352 - Katedra automatizační techniky a řízenícs
dc.thesis.degree-programMechatronikacs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2723
dc.identifier.thesisRAJ0067_FS_N0714A270004_2023
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam