Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.authorKosár, László
dc.contributor.authorSzabová, Zuzana
dc.contributor.authorKuracina, Richard
dc.contributor.authorKobetičová, Hana
dc.date.accessioned2023-10-25T06:21:58Z
dc.date.available2023-10-25T06:21:58Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationSborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Řada bezpečnostní inženýrství. 2023, roč. 18, č. 1, s. 14-20 : il.cs
dc.identifier.issn1801-1764
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/151468
dc.description.abstractThe current article deals with the determination of fire parameters of ground sweet pepper (GSP) dust cloud. The minimum ignition temperature was determined in accordance with STN EN ISO/IEC 80079-20-2:2016 Standard Explosive atmospheres - Part 20-2, using a Godbert-Greenwald furnace apparatus with various dust concentrations, particle sizes, and dust-dispersion-air pressure (10 kPa, 30 kPa and 50 kPa). Three set of different particle size ranges of GSP powder were tested during the experiment, that is, 90 to<150 μm, 150 to<200 μm, 200 to<250 μm. The MIT depends on the particle size and varied by a maximum of 30 K, and values for the individual samples of GSP was in the range 550 - 610 °C. Minimum ignition temperature of the GSP powder was 550 °C (90 to<150 μm, 0.5 g and 50 kPa).cs
dc.language.isoencs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.relation.ispartofseriesSborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Řada bezpečnostní inženýrstvícs
dc.relation.urihttps://doi.org/10.35182/tses-2023-0002cs
dc.rights© Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 International*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/*
dc.subjectminimum ignition temperaturecs
dc.subjectground sweet peppercs
dc.subjectdust dispersioncs
dc.subjectexplosioncs
dc.subjectfire safetycs
dc.titleDetermination of the Minimum Ignition Temperature of Ground Sweet Pepper Produced by the Food Industrycs
dc.typearticlecs
dc.identifier.doi10.35182/tses-2023-0002
dc.rights.accessopenAccesscs
dc.type.versionpublishedVersioncs
dc.type.statusPeer-reviewedcs


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

© Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
Kromě případů, kde je uvedeno jinak, licence tohoto záznamu je © Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava