dc.contributor.advisor | Thomitzek, Adam | |
dc.contributor.author | Bajtek, Richard | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:23:43Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:23:43Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153506 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce v první části rozebere jednotlivé mechanismy hoření. Jsou zde popsány vlivy vstupních podmínek pro splnění hoření a samotná reakce. Práce naváže na přenos tepla, které podporuje šíření požáru a zaměří se následně na konkrétní faktory ovlivňující tvorbu zplodin hoření, jednotlivé materiály a jejich zplodiny, které při jejím výskytu působí negativně na lidský organismus. Součástí teoretické části je charakteristika vybraných produktů hoření se zaměřením na ohrožení lidského zdraví. Praktická část je zaměřena na přípravy experimentu, popis objektu, měřící přístroje a samotné měření. Druhá polovina praktické části je zaměřena na výsledky měření, kde práce poukáže, jak teplota s množstvím kyslíku ve vzduchu ovlivní tvorbu jednotlivých zplodin hoření a jak tyto zplodiny působí negativně na lidský organismus. | cs |
dc.description.abstract | In the first part, the bachelor's thesis analyzes individual combustion mechanisms. The effects of the input conditions for the completion of combustion and the reaction itself are described here. The work will follow the transfer of heat, which supports the spread of fire, and will then focus on specific factors influencing the formation of combustion products, individual materials and their products, which have a negative effect on the human organism when it occurs. Part of the theoretical part is the characteristics of selected combustion products with a focus on the threat to human health. The practical part is focused on the preparation of the experiment, description of the object, measuring devices and the measurement itself. The second half of the practical part is focused on the measurement results, where the work will show how temperature and the amount of oxygen in the air will affect the formation of individual combustion products and how these products have a negative effect on the human organism. | en |
dc.format.extent | 2338802 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | požár | cs |
dc.subject | oheň | cs |
dc.subject | mechanismy hoření | cs |
dc.subject | zplodiny | cs |
dc.subject | toxikologie | cs |
dc.subject | ventilace | cs |
dc.subject | hořlavé materiály | cs |
dc.subject | sdílení tepla | cs |
dc.subject | kyslík | cs |
dc.subject | teplota | cs |
dc.subject | lidské zdraví | cs |
dc.subject | fire | en |
dc.subject | combustion mechanisms | en |
dc.subject | flue gases | en |
dc.subject | toxicology | en |
dc.subject | ventilation | en |
dc.subject | combustible materials | en |
dc.subject | heat sharing | en |
dc.subject | oxygen | en |
dc.subject | temperature | en |
dc.subject | human health | en |
dc.title | Vývin zplodin hoření během rozvoje požáru v místnosti | cs |
dc.title.alternative | Development of combustion products during a room fire | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Kučera, Petr | |
dc.date.accepted | 2024-05-20 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 030 - Katedra požární ochrany | cs |
dc.thesis.degree-program | Požární ochrana a průmyslová bezpečnost | cs |
dc.thesis.degree-branch | Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | BAJ0091_FBI_B3908_3908R006_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |