Show simple item record

dc.contributor.advisorThomitzek, Adam
dc.contributor.authorBajtek, Richard
dc.date.accessioned2024-06-27T17:23:43Z
dc.date.available2024-06-27T17:23:43Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/153506
dc.description.abstractBakalářská práce v první části rozebere jednotlivé mechanismy hoření. Jsou zde popsány vlivy vstupních podmínek pro splnění hoření a samotná reakce. Práce naváže na přenos tepla, které podporuje šíření požáru a zaměří se následně na konkrétní faktory ovlivňující tvorbu zplodin hoření, jednotlivé materiály a jejich zplodiny, které při jejím výskytu působí negativně na lidský organismus. Součástí teoretické části je charakteristika vybraných produktů hoření se zaměřením na ohrožení lidského zdraví. Praktická část je zaměřena na přípravy experimentu, popis objektu, měřící přístroje a samotné měření. Druhá polovina praktické části je zaměřena na výsledky měření, kde práce poukáže, jak teplota s množstvím kyslíku ve vzduchu ovlivní tvorbu jednotlivých zplodin hoření a jak tyto zplodiny působí negativně na lidský organismus.cs
dc.description.abstractIn the first part, the bachelor's thesis analyzes individual combustion mechanisms. The effects of the input conditions for the completion of combustion and the reaction itself are described here. The work will follow the transfer of heat, which supports the spread of fire, and will then focus on specific factors influencing the formation of combustion products, individual materials and their products, which have a negative effect on the human organism when it occurs. Part of the theoretical part is the characteristics of selected combustion products with a focus on the threat to human health. The practical part is focused on the preparation of the experiment, description of the object, measuring devices and the measurement itself. The second half of the practical part is focused on the measurement results, where the work will show how temperature and the amount of oxygen in the air will affect the formation of individual combustion products and how these products have a negative effect on the human organism.en
dc.format.extent2338802 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectpožárcs
dc.subjectoheňcs
dc.subjectmechanismy hořenícs
dc.subjectzplodinycs
dc.subjecttoxikologiecs
dc.subjectventilacecs
dc.subjecthořlavé materiálycs
dc.subjectsdílení teplacs
dc.subjectkyslíkcs
dc.subjectteplotacs
dc.subjectlidské zdravícs
dc.subjectfireen
dc.subjectcombustion mechanismsen
dc.subjectflue gasesen
dc.subjecttoxicologyen
dc.subjectventilationen
dc.subjectcombustible materialsen
dc.subjectheat sharingen
dc.subjectoxygenen
dc.subjecttemperatureen
dc.subjecthuman healthen
dc.titleVývin zplodin hoření během rozvoje požáru v místnostics
dc.title.alternativeDevelopment of combustion products during a room fireen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeKučera, Petr
dc.date.accepted2024-05-20
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department030 - Katedra požární ochranycs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnika požární ochrany a bezpečnosti průmyslucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisBAJ0091_FBI_B3908_3908R006_2024
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record