dc.contributor.advisor | Brumarová, Lenka | |
dc.contributor.author | Lapišová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:23:53Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:23:53Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/153562 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nouzového zásobování obyvatelstva v rámci nouzového přežití obyvatelstva, a to se zaměřením na osoby trpící potravinovými alergiemi. Cílem této práce je návrh obsahu potravinového balíčku pro obyvatele s potravinovou alergií s využitím při nouzového přežití obyvatelstva. Součástí práce je analýza dostupných zdrojů týkající se této problematiky a výzkumem dosavadního systému. Další část práce analyzuje funkčnost dosavadního systému zásobování potravinami a nouzového stravovaní, a analýzou některých potravinových setů již dostupných na trhu. Stěžejní částí této práce je návrhová část, která obsahuje sestavení potravinových balíčků vhodných pro osoby trpící potravinovými alergiemi. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis deals with the problematics of emergency supplying people with food as part of emergency survival of population, with it being targeted at people with food allregies. The aim of this thesis is to propose the content of a food package for individuals with food allergies for use in emergency population survival. The thesis includes an analysis of available sources related to this issue and research on the current system. Another part of the thesis analyzes the functionality of the current food supply system and emergency feeding, along with an analysis of food sets already available on the market. The last and crucial part of this work contains proposals of food packages appropriate for persons with food allergies. | en |
dc.format.extent | 1087067 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Nouzové přežití | cs |
dc.subject | nouzové zásobování | cs |
dc.subject | alergie | cs |
dc.subject | systém | cs |
dc.subject | stravování | cs |
dc.subject | potraviny | cs |
dc.subject | alergen | cs |
dc.subject | Emergency survival | en |
dc.subject | emergency supplying | en |
dc.subject | allergy | en |
dc.subject | system | en |
dc.subject | food | en |
dc.subject | allergen | en |
dc.title | Zásobování osob s potravinovou alergií v rámci nouzového přežití obyvatelstva | cs |
dc.title.alternative | Supplying people with food allergies as part of the emergency survival of the population | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Šplíchalová, Alena | |
dc.date.accepted | 2024-05-29 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 050 - Katedra ochrany obyvatelstva | cs |
dc.thesis.degree-program | Ochrana obyvatelstva a krizový management | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | LAP0044_FBI_B1032A020008_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |