Show simple item record

dc.contributor.advisorBrumarová, Lenka
dc.contributor.authorLapišová, Lucie
dc.date.accessioned2024-06-27T17:23:53Z
dc.date.available2024-06-27T17:23:53Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/153562
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá problematikou nouzového zásobování obyvatelstva v rámci nouzového přežití obyvatelstva, a to se zaměřením na osoby trpící potravinovými alergiemi. Cílem této práce je návrh obsahu potravinového balíčku pro obyvatele s potravinovou alergií s využitím při nouzového přežití obyvatelstva. Součástí práce je analýza dostupných zdrojů týkající se této problematiky a výzkumem dosavadního systému. Další část práce analyzuje funkčnost dosavadního systému zásobování potravinami a nouzového stravovaní, a analýzou některých potravinových setů již dostupných na trhu. Stěžejní částí této práce je návrhová část, která obsahuje sestavení potravinových balíčků vhodných pro osoby trpící potravinovými alergiemi.cs
dc.description.abstractThis bachelor thesis deals with the problematics of emergency supplying people with food as part of emergency survival of population, with it being targeted at people with food allregies. The aim of this thesis is to propose the content of a food package for individuals with food allergies for use in emergency population survival. The thesis includes an analysis of available sources related to this issue and research on the current system. Another part of the thesis analyzes the functionality of the current food supply system and emergency feeding, along with an analysis of food sets already available on the market. The last and crucial part of this work contains proposals of food packages appropriate for persons with food allergies.en
dc.format.extent1087067 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectNouzové přežitícs
dc.subjectnouzové zásobovánícs
dc.subjectalergiecs
dc.subjectsystémcs
dc.subjectstravovánícs
dc.subjectpotravinycs
dc.subjectalergencs
dc.subjectEmergency survivalen
dc.subjectemergency supplyingen
dc.subjectallergyen
dc.subjectsystemen
dc.subjectfooden
dc.subjectallergenen
dc.titleZásobování osob s potravinovou alergií v rámci nouzového přežití obyvatelstvacs
dc.title.alternativeSupplying people with food allergies as part of the emergency survival of the populationen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeŠplíchalová, Alena
dc.date.accepted2024-05-29
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department050 - Katedra ochrany obyvatelstvacs
dc.thesis.degree-programOchrana obyvatelstva a krizový managementcs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisLAP0044_FBI_B1032A020008_2024
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record