Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJanáková, Iva
dc.contributor.authorKozelková, Veronika
dc.date.accessioned2024-06-27T17:28:43Z
dc.date.available2024-06-27T17:28:43Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/154572
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá znečištěním ovzduší v bližším zaměření na znečištění pachovými látkami. V práci jsou popsány a definovány jednotlivé polutanty v ovzduší společně s jejich legislativními limity. Legislativa je brána z globálního a evropského pohledu. Dále je zde popsáno ovzduší na základě legislativy České republiky. Kromě obecného popisu ovzduší jsou v práci charakterizovány pachové látky. Dále jsou zde popsané možnosti měření pachů a také možné metody eliminace. Měření pachů je popsáno na konkrétním případě potravinového provozu vyrábějící instantní polévky, kdy vzduch byl odebrán a následně analyzován pomocí dynamické olfaktometrie.cs
dc.description.abstractThis bachelor thesis describes and defines individual pollutants in the air together with their legislative limits. The legislation is considered from a global and European perspective. Furthermore, air pollution is described based on the legislation of the Czech Republic. In addition to a general description of the air, the work characterises the odourants. The possibilities of measuring odours and possible methods of elimination are also described. The measurement of odours is described using the specific case of a food plant producing instant soups, where the air was sampled and subsequently analysed by using dynamic olfactometry.en
dc.format.extent1348976 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectZnečištění ovzdušícs
dc.subjectpachové látkycs
dc.subjectpachycs
dc.subjectdynamická olfaktometriecs
dc.subjectodstraňování pachůcs
dc.subjectAir pollutionen
dc.subjectodorous substancesen
dc.subjectodoursen
dc.subjectdynamic olfactometryen
dc.subjectodour eliminationen
dc.titleMožnosti eliminace pachových látek v potravinářském provozucs
dc.title.alternativeOptions for the Elimination of Odorous Substances in Food Processingen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeČech, Martin
dc.date.accepted2024-05-27
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.department546 - Katedra environmentálního inženýrstvícs
dc.thesis.degree-programOdpadové hospodářství a úprava surovincs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2735
dc.identifier.thesisKOZ0322_HGF_B0712A290001_2024
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam