dc.contributor.advisor | Janáková, Iva | |
dc.contributor.author | Kozelková, Veronika | |
dc.date.accessioned | 2024-06-27T17:28:43Z | |
dc.date.available | 2024-06-27T17:28:43Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/154572 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá znečištěním ovzduší v bližším zaměření na znečištění pachovými látkami. V práci jsou popsány a definovány jednotlivé polutanty v ovzduší společně s jejich legislativními limity. Legislativa je brána z globálního a evropského pohledu. Dále je zde popsáno ovzduší na základě legislativy České republiky. Kromě obecného popisu ovzduší jsou v práci charakterizovány pachové látky. Dále jsou zde popsané možnosti měření pachů a také možné metody eliminace. Měření pachů je popsáno na konkrétním případě potravinového provozu vyrábějící instantní polévky, kdy vzduch byl odebrán a následně analyzován pomocí dynamické olfaktometrie. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis describes and defines individual pollutants in the air together with their legislative limits. The legislation is considered from a global and European perspective. Furthermore, air pollution is described based on the legislation of the Czech Republic. In addition to a general description of the air, the work characterises the odourants. The possibilities of measuring odours and possible methods of elimination are also described. The measurement of odours is described using the specific case of a food plant producing instant soups, where the air was sampled and subsequently analysed by using dynamic olfactometry. | en |
dc.format.extent | 1348976 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Znečištění ovzduší | cs |
dc.subject | pachové látky | cs |
dc.subject | pachy | cs |
dc.subject | dynamická olfaktometrie | cs |
dc.subject | odstraňování pachů | cs |
dc.subject | Air pollution | en |
dc.subject | odorous substances | en |
dc.subject | odours | en |
dc.subject | dynamic olfactometry | en |
dc.subject | odour elimination | en |
dc.title | Možnosti eliminace pachových látek v potravinářském provozu | cs |
dc.title.alternative | Options for the Elimination of Odorous Substances in Food Processing | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Čech, Martin | |
dc.date.accepted | 2024-05-27 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.department | 546 - Katedra environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Odpadové hospodářství a úprava surovin | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | |
dc.identifier.thesis | KOZ0322_HGF_B0712A290001_2024 | |
dc.rights.access | openAccess | |