dc.contributor.advisor | Bernatíková, Šárka | |
dc.contributor.author | Kociánová, Andrea | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:48:30Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:48:30Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156616 | |
dc.description.abstract | Předložená bakalářská práce se zabývá prevencí rizik BOZP u profese kuchař. V teoretické části je uveden současný stav řešené problematiky, na kterou navazují vybraná pracovní rizika, kterými může být kuchař vystaven a také jaké mají vybraná rizika důsledky. Další část se věnuje obecně managementu rizik, přičemž je doplněna vybranou metodou BOMECH, která bude uplatněna při celém procesu posuzování rizik. Poslední část práce je věnována případové studii, kde dochází k propojení teoretických znalostí s praxí. Pro celé pracoviště kuchaře jsou identifikována, analyzována a vyhodnocena rizika, na která navazují návrhy preventivních opatření pro jejich akceptovatelnost. Výsledky této práce mohou být využity majitelem hotelu k ověření aktuálnosti stávajících výsledků. Vytvořený bezpečnostní leták slouží jako komunikační nástroj pro zaměstnance kuchyně. | cs |
dc.description.abstract | The presented bachelor thesis deals with the prevention of OSH risks in the profession of cook. In the theoretical part, the current state of the problem is presented, followed by selected occupational risks to which a cook may be exposed and the consequences of the selected risks. The next part is devoted to risk management in general and is complemented by the selected BOMECH method, which will be applied throughout the risk assessment process. The last part of the thesis is devoted to a case study where theoretical knowledge is linked to practice. For the whole cook's workplace, risks are identified, analysed and evaluated, followed by proposals for preventive measures for their acceptability. The results of this work can be used by the hotel owner to verify the validity of the existing results. The developed safety leaflet serves as a communication tool for kitchen staff. | en |
dc.format.extent | 2695925 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | posouzení rizik | cs |
dc.subject | prevence rizik | cs |
dc.subject | BOZP | cs |
dc.subject | BOMECH | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | risk assessment | en |
dc.subject | risk prevention | en |
dc.subject | OHS | en |
dc.subject | BOMECH | en |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.title | Prevence rizik BOZP u profese kuchař | cs |
dc.title.alternative | Prevention of OSH risks in the cook profession | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Skřížovská, Michaela | |
dc.date.accepted | 2025-05-29 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 040 - Katedra bezpečnosti práce a procesů | cs |
dc.thesis.degree-program | Bezpečnost práce a procesů | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | KOC0357_FBI_B1022A020001_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |