Show simple item record

dc.contributor.advisorBernatíková, Šárka
dc.contributor.authorKociánová, Andrea
dc.date.accessioned2025-06-23T11:48:30Z
dc.date.available2025-06-23T11:48:30Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/156616
dc.description.abstractPředložená bakalářská práce se zabývá prevencí rizik BOZP u profese kuchař. V teoretické části je uveden současný stav řešené problematiky, na kterou navazují vybraná pracovní rizika, kterými může být kuchař vystaven a také jaké mají vybraná rizika důsledky. Další část se věnuje obecně managementu rizik, přičemž je doplněna vybranou metodou BOMECH, která bude uplatněna při celém procesu posuzování rizik. Poslední část práce je věnována případové studii, kde dochází k propojení teoretických znalostí s praxí. Pro celé pracoviště kuchaře jsou identifikována, analyzována a vyhodnocena rizika, na která navazují návrhy preventivních opatření pro jejich akceptovatelnost. Výsledky této práce mohou být využity majitelem hotelu k ověření aktuálnosti stávajících výsledků. Vytvořený bezpečnostní leták slouží jako komunikační nástroj pro zaměstnance kuchyně.cs
dc.description.abstractThe presented bachelor thesis deals with the prevention of OSH risks in the profession of cook. In the theoretical part, the current state of the problem is presented, followed by selected occupational risks to which a cook may be exposed and the consequences of the selected risks. The next part is devoted to risk management in general and is complemented by the selected BOMECH method, which will be applied throughout the risk assessment process. The last part of the thesis is devoted to a case study where theoretical knowledge is linked to practice. For the whole cook's workplace, risks are identified, analysed and evaluated, followed by proposals for preventive measures for their acceptability. The results of this work can be used by the hotel owner to verify the validity of the existing results. The developed safety leaflet serves as a communication tool for kitchen staff.en
dc.format.extent2695925 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectposouzení rizikcs
dc.subjectprevence rizikcs
dc.subjectBOZPcs
dc.subjectBOMECHcs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectrisk assessmenten
dc.subjectrisk preventionen
dc.subjectOHSen
dc.subjectBOMECHen
dc.subjectgastronomyen
dc.titlePrevence rizik BOZP u profese kuchařcs
dc.title.alternativePrevention of OSH risks in the cook professionen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSkřížovská, Michaela
dc.date.accepted2025-05-29
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department040 - Katedra bezpečnosti práce a procesůcs
dc.thesis.degree-programBezpečnost práce a procesůcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisKOC0357_FBI_B1022A020001_2025
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record