Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSuchánková, Jana
dc.contributor.authorBažo, Aleš
dc.date.accessioned2025-06-23T11:48:41Z
dc.date.available2025-06-23T11:48:41Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/156676
dc.description.abstractPředložená diplomová práce se zabývá problematikou environmentálních dobrovolných nástrojů a jejich doporučení pivovaru Nachmelená Opice z Krnova. Úvodní část práce se věnuje seznámení se s environmentálními nástroji, jejich historií, rozdělní a jednotlivými charakteristikami. Dále je v práci představen pivovar Nachmelená Opice, jeho historie a vývoj výroby. Na tu to část navazuje popis výroby piva s materiálními a energetickými vstupy, na kterých zjišťujeme environmentální nedostatky podniku. Na základě těchto nedostatků jsou pivovaru následně doporučeny 4 dobrovolné environmentální nástroje. Závěr práce shrnuje zjištěné poznatky a doporučuje pivovaru zavedení vybraných environmentálních dobrovolných nástrojů. Cílem diplomové práce je pivovaru napomoct při jeho cestě za environmentálně odpovědnějším podnikem a přiblížit mu možnosti environmentálních dobrovolných nástrojů.cs
dc.description.abstractThe presented diploma thesis deals with the issue of environmental voluntary tools and their recommendations for the Nachmelená Opice brewery from Krnov. The introductory part of the thesis is devoted to an introduction of environmental tools, their history, classification and individual characteristics. The thesis also introduces the Nachmelená Opice brewery, its history and production development. This part is followed by a description of beer production with material and energy inputs, on which we identify the environmental shortcomings of the company. Based on these shortcomings, 4 voluntary environmental tools are subsequently recommended for the brewery. The conclusion of the thesis summarizes the findings and recommends the brewery to implement selected environmental voluntary tools. The aim of the thesis is to help the brewery on its journey to becoming a more environmentally responsible company and to introduce it to the possibilities of environmental voluntary tools.en
dc.format.extent3349804 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectživotní prostředí, pivovar, dobrovolné nástroje, materiály a energie, environmentální politikacs
dc.subjectenvironment, brewery, voluntary tools, materials and energy, environmental policyen
dc.titleMožnosti využití dobrovolných nástrojů ke snížení environmentální zátěže a nákladů v pivovarucs
dc.title.alternativePossibilities of using voluntary tools to reduce environmental burden and costs in a breweryen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeSvobodová, Zuzana
dc.date.accepted2025-06-05
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.department040 - Katedra bezpečnosti práce a procesůcs
dc.thesis.degree-programBezpečnostní inženýrstvícs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2720
dc.identifier.thesisBAZ0041_FBI_N1022A020002_2025
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam