dc.contributor.advisor | Suchánková, Jana | |
dc.contributor.author | Bažo, Aleš | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:48:41Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:48:41Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/156676 | |
dc.description.abstract | Předložená diplomová práce se zabývá problematikou environmentálních dobrovolných nástrojů a jejich doporučení pivovaru Nachmelená Opice z Krnova. Úvodní část práce se věnuje seznámení se s environmentálními nástroji, jejich historií, rozdělní a jednotlivými charakteristikami. Dále je v práci představen pivovar Nachmelená Opice, jeho historie a vývoj výroby. Na tu to část navazuje popis výroby piva s materiálními a energetickými vstupy, na kterých zjišťujeme environmentální nedostatky podniku. Na základě těchto nedostatků jsou pivovaru následně doporučeny 4 dobrovolné environmentální nástroje. Závěr práce shrnuje zjištěné poznatky a doporučuje pivovaru zavedení vybraných environmentálních dobrovolných nástrojů. Cílem diplomové práce je pivovaru napomoct při jeho cestě za environmentálně odpovědnějším podnikem a přiblížit mu možnosti environmentálních dobrovolných nástrojů. | cs |
dc.description.abstract | The presented diploma thesis deals with the issue of environmental voluntary tools and their recommendations for the Nachmelená Opice brewery from Krnov. The introductory part of the thesis is devoted to an introduction of environmental tools, their history, classification and individual characteristics. The thesis also introduces the Nachmelená Opice brewery, its history and production development. This part is followed by a description of beer production with material and energy inputs, on which we identify the environmental shortcomings of the company. Based on these shortcomings, 4 voluntary environmental tools are subsequently recommended for the brewery. The conclusion of the thesis summarizes the findings and recommends the brewery to implement selected environmental voluntary tools. The aim of the thesis is to help the brewery on its journey to becoming a more environmentally responsible company and to introduce it to the possibilities of environmental voluntary tools. | en |
dc.format.extent | 3349804 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | životní prostředí, pivovar, dobrovolné nástroje, materiály a energie, environmentální politika | cs |
dc.subject | environment, brewery, voluntary tools, materials and energy, environmental policy | en |
dc.title | Možnosti využití dobrovolných nástrojů ke snížení environmentální zátěže a nákladů v pivovaru | cs |
dc.title.alternative | Possibilities of using voluntary tools to reduce environmental burden and costs in a brewery | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Svobodová, Zuzana | |
dc.date.accepted | 2025-06-05 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.department | 040 - Katedra bezpečnosti práce a procesů | cs |
dc.thesis.degree-program | Bezpečnostní inženýrství | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | |
dc.identifier.thesis | BAZ0041_FBI_N1022A020002_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |