dc.contributor.advisor | Schindlerová, Vladimíra | |
dc.contributor.author | Marčík, Jan | |
dc.date.accessioned | 2025-06-23T11:52:25Z | |
dc.date.available | 2025-06-23T11:52:25Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/157650 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá transformací balícího úseku v potravinářském provozu. V práci jsou popsány jednotlivé kroky procesu zpracování kuřecího masa. Následně se práce zaměřuje na balící úsek v konkrétním provozu. Detailně popisuje uspořádání balících strojů a jejich přídavných částí. Na základě snímkování jednoho z pracovišť jsou identifikovány důvody zpomalování materiálového toku a neefektivní činnosti i procesy, ke kterým dochází při balícím procesu. V rámci návrhu vlastního řešení se práce zaměřuje na eliminaci těchto neefektivních činností a procesů. Dále je zpracován návrh nového uspořádání balícího úseku tak, aby bylo dosaženo rychlejšího materiálového toku balícím úsekem. Na závěr jsou zhodnoceny přínosy práce pro podnik. | cs |
dc.description.abstract | This master’s thesis focuses on the transformation of the packaging section in a food processing facility. The thesis describes the individual steps involved in the chicken meat processing procedure. It then focuses specifically on the packaging section of a particular facility, providing a detailed description of the layout of packaging machines and their auxiliary components. Based on time-stamped observations at one of the workstations, the study identifies the reasons for material flow slowdowns and inefficient activities and processes occurring during the packaging operation. The proposed solution aims to eliminate these inefficiencies. Furthermore, a new layout for the packaging section is proposed to ensure a faster material flow through the packaging area. Finally, the benefits of the proposed changes for the company are evaluated. | en |
dc.format.extent | 5832544 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | balení potravin | cs |
dc.subject | kuřecí maso | cs |
dc.subject | efektivita | cs |
dc.subject | materiálový tok | cs |
dc.subject | uspořádání pracovišť | cs |
dc.subject | food packaging | en |
dc.subject | chicken meat | en |
dc.subject | efficiency | en |
dc.subject | material flow | en |
dc.subject | workplace layout | en |
dc.title | Transformace balícího úseku za účelem zvýšení efektivity procesů | cs |
dc.title.alternative | Transformation of the Packaging Section for Process Efficiency Improvement | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Fulín, Tomáš | |
dc.date.accepted | 2025-06-04 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojní | cs |
dc.description.department | 345 - Katedra mechanické technologie | cs |
dc.thesis.degree-program | Průmyslové inženýrství | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2723 | |
dc.identifier.thesis | MAR0780_FS_N0715A270008_2025 | |
dc.rights.access | openAccess | |