Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchindlerová, Vladimíra
dc.contributor.authorMarčík, Jan
dc.date.accessioned2025-06-23T11:52:25Z
dc.date.available2025-06-23T11:52:25Z
dc.date.issued2025
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/157650
dc.description.abstractDiplomová práce se zabývá transformací balícího úseku v potravinářském provozu. V práci jsou popsány jednotlivé kroky procesu zpracování kuřecího masa. Následně se práce zaměřuje na balící úsek v konkrétním provozu. Detailně popisuje uspořádání balících strojů a jejich přídavných částí. Na základě snímkování jednoho z pracovišť jsou identifikovány důvody zpomalování materiálového toku a neefektivní činnosti i procesy, ke kterým dochází při balícím procesu. V rámci návrhu vlastního řešení se práce zaměřuje na eliminaci těchto neefektivních činností a procesů. Dále je zpracován návrh nového uspořádání balícího úseku tak, aby bylo dosaženo rychlejšího materiálového toku balícím úsekem. Na závěr jsou zhodnoceny přínosy práce pro podnik.cs
dc.description.abstractThis master’s thesis focuses on the transformation of the packaging section in a food processing facility. The thesis describes the individual steps involved in the chicken meat processing procedure. It then focuses specifically on the packaging section of a particular facility, providing a detailed description of the layout of packaging machines and their auxiliary components. Based on time-stamped observations at one of the workstations, the study identifies the reasons for material flow slowdowns and inefficient activities and processes occurring during the packaging operation. The proposed solution aims to eliminate these inefficiencies. Furthermore, a new layout for the packaging section is proposed to ensure a faster material flow through the packaging area. Finally, the benefits of the proposed changes for the company are evaluated.en
dc.format.extent5832544 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectbalení potravincs
dc.subjectkuřecí masocs
dc.subjectefektivitacs
dc.subjectmateriálový tokcs
dc.subjectuspořádání pracovišťcs
dc.subjectfood packagingen
dc.subjectchicken meaten
dc.subjectefficiencyen
dc.subjectmaterial flowen
dc.subjectworkplace layouten
dc.titleTransformace balícího úseku za účelem zvýšení efektivity procesůcs
dc.title.alternativeTransformation of the Packaging Section for Process Efficiency Improvementen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeFulín, Tomáš
dc.date.accepted2025-06-04
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojnícs
dc.description.department345 - Katedra mechanické technologiecs
dc.thesis.degree-programPrůmyslové inženýrstvícs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2723
dc.identifier.thesisMAR0780_FS_N0715A270008_2025
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam