dc.contributor.advisor | Závada, Jaroslav | en |
dc.contributor.author | Kaličiaková, Lucie | en |
dc.date.accessioned | 2009-09-01T09:48:58Z | |
dc.date.available | 2009-09-01T09:48:58Z | |
dc.date.issued | 2009 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/74669 | |
dc.description | Import 01/09/2009 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce na téma "Možnosti získávání škrobu a jeho využití" je rozdělena do čtyř základních kapitol. V první kapitole jsou uvedeny fyzikální a chemické vlastnosti škrobu. Druhá kapitola se zabývá výrobou škrobu, tedy respektivě získávání škrobu z jednotlivých surovin, jako jsou brambory, kukuřice, pšenice a rýže. Třetí kapitola uvádí zpracování nativního škrobu technologickými postupy na modifikované škroby a technické dextriny. Poslední kapitola uvádí využití výrobků ze škrobu v potravinářském a průmyslovém odvětví. | cs |
dc.description.abstract | Bachelor's thesis "The posibility of starch obtaining and its utilization" is divided into four chapters. The first chapter provides physical and chemical properties of starch. The second chapter deals with the production of starch, respectively obtaining starch from various materials, such as potatoes, corn, wheat and rice. The third chapter provides native starch processing technology procedures to modified starches and technical dextrin. The last chapter shows the use of products from starch in the food and industrial sector. | en |
dc.format | 29 l. : il. | cs |
dc.format.extent | 536047 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | škrob | cs |
dc.subject | technické dextriny | cs |
dc.subject | modifikovaný škrob | cs |
dc.subject | vlastnosti škrobu | cs |
dc.subject | bramborový škrob | cs |
dc.subject | kukuřičný škrob | cs |
dc.subject | rýžový škrob | cs |
dc.subject | pšeničný škrob | cs |
dc.subject | starch | en |
dc.subject | technical dextrin | en |
dc.subject | modified starch | en |
dc.subject | starch properties | en |
dc.subject | potato starch | en |
dc.subject | maize starch | en |
dc.subject | rice starch | en |
dc.subject | wheat starch | en |
dc.title | Možnosti získávaní škrobu a jeho využití | cs |
dc.title.alternative | The possibility of starch obtaining and its utilization | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.identifier.signature | 200902652 | cs |
dc.identifier.location | ÚK/Sklad diplomových prací | cs |
dc.contributor.referee | Cvešper, Lukáš | en |
dc.date.accepted | 2009-06-11 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | en |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Zpracování a zneškodňování odpadů | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | KAL367_HGF_B2102_3904R022_2009 | |
dc.rights.access | openAccess | |