dc.contributor.advisor | Vahalíková, Věra | en |
dc.contributor.author | Vranková, Daniela | en |
dc.date.accessioned | 2009-09-01T22:08:54Z | |
dc.date.available | 2009-09-01T22:08:54Z | |
dc.date.issued | 2009 | en |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/75702 | |
dc.description | Import 01/09/2009 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na kulinářský cestovní ruch v Evropě. Hlavním tématem jsou nejvýznamnější evropské kuchyně, národní jídla a speciality, kultura stolování a gastronomické zvyklosti některých evropských národů. Kulinářství České republiky je věnována samostatná kapitola. Dalším tématem práce je cestovní ruch, jeho hlavní formy a vysvětlení pojmu gurmánská turistika, která je specifickou formou cestovního ruchu. Svou vlastní kapitolu si zaslouží historie stravování v Evropě. Je rozdělena na pravěk a s ním spojený lov a počátky zemědělství, starověk, ve kterém hrálo nejdůležitější roli stravování starověkého Řecka a Říma a středověk, kdy se začala zvyšovat kultura stolování a gastronomie vůbec. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor work is focused on tourist trade in Europe. Dominant themes are European cuisines, national food and specialties, culture of mess and gourmet habits of some European countries. There is special chapter in my work which is dedicated to the culinary in the Czech Republic. Another theme of my work is tourist trade, its main forms and explanation of expression gastronomic tourism which is specific form of tourist trade. There is another part of my work which is dedicated to the History of messing in Europe. It is divided into the Prehistoric Ages with which is closely connected with hunting and start of agriculture, then Ancient Era where the most important point was messing in antique Greece and Rome and finally the Middle Ages when mess culture and gastronomy began increasing. | en |
dc.format | 41 l. : il. + 1 CD | cs |
dc.language.iso | cs | en |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | národní pokrmy a speciality | cs |
dc.subject | dějiny evropského stravování | cs |
dc.subject | kulinářství | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | cestovní ruch | cs |
dc.subject | gurmánská turistika | cs |
dc.subject | evropské kuchyně | cs |
dc.subject | gastronomy | en |
dc.subject | history of messing in Europe | en |
dc.subject | tourist trade | en |
dc.subject | culinary | en |
dc.subject | gastronomic tourism | en |
dc.subject | European cuisines | en |
dc.subject | national food and specialties | en |
dc.title | Kulinářský cestovní ruch v Evropě | cs |
dc.title.alternative | Culinary Tourism in Europe | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.identifier.signature | 200905528 | cs |
dc.identifier.location | ÚK/Sklad diplomových prací | cs |
dc.contributor.referee | Štěpánková, Hana | en |
dc.date.accepted | 2009-06-10 | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | en |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 541 - Institut geologického inženýrství | en |
dc.thesis.degree-program | Geologické inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-branch | Geovědní a montánní turismus | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | VRA172_HGF_B2110_2101R004_2009 | |