Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVahalíková, Věraen
dc.contributor.authorVranková, Danielaen
dc.date.accessioned2009-09-01T22:08:54Z
dc.date.available2009-09-01T22:08:54Z
dc.date.issued2009en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/75702
dc.descriptionImport 01/09/2009
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na kulinářský cestovní ruch v Evropě. Hlavním tématem jsou nejvýznamnější evropské kuchyně, národní jídla a speciality, kultura stolování a gastronomické zvyklosti některých evropských národů. Kulinářství České republiky je věnována samostatná kapitola. Dalším tématem práce je cestovní ruch, jeho hlavní formy a vysvětlení pojmu gurmánská turistika, která je specifickou formou cestovního ruchu. Svou vlastní kapitolu si zaslouží historie stravování v Evropě. Je rozdělena na pravěk a s ním spojený lov a počátky zemědělství, starověk, ve kterém hrálo nejdůležitější roli stravování starověkého Řecka a Říma a středověk, kdy se začala zvyšovat kultura stolování a gastronomie vůbec.cs
dc.description.abstractThis bachelor work is focused on tourist trade in Europe. Dominant themes are European cuisines, national food and specialties, culture of mess and gourmet habits of some European countries. There is special chapter in my work which is dedicated to the culinary in the Czech Republic. Another theme of my work is tourist trade, its main forms and explanation of expression gastronomic tourism which is specific form of tourist trade. There is another part of my work which is dedicated to the History of messing in Europe. It is divided into the Prehistoric Ages with which is closely connected with hunting and start of agriculture, then Ancient Era where the most important point was messing in antique Greece and Rome and finally the Middle Ages when mess culture and gastronomy began increasing.en
dc.format41 l. : il. + 1 CDcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectnárodní pokrmy a specialitycs
dc.subjectdějiny evropského stravovánícs
dc.subjectkulinářstvícs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectcestovní ruchcs
dc.subjectgurmánská turistikacs
dc.subjectevropské kuchyněcs
dc.subjectgastronomyen
dc.subjecthistory of messing in Europeen
dc.subjecttourist tradeen
dc.subjectculinaryen
dc.subjectgastronomic tourismen
dc.subjectEuropean cuisinesen
dc.subjectnational food and specialtiesen
dc.titleKulinářský cestovní ruch v Evropěcs
dc.title.alternativeCulinary Tourism in Europeen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.identifier.signature200905528cs
dc.identifier.locationÚK/Sklad diplomových pracícs
dc.contributor.refereeŠtěpánková, Hanaen
dc.date.accepted2009-06-10en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department541 - Institut geologického inženýrstvíen
dc.thesis.degree-programGeologické inženýrstvícs
dc.thesis.degree-branchGeovědní a montánní turismuscs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisVRA172_HGF_B2110_2101R004_2009


Soubory tohoto záznamu

SouboryVelikostFormátZobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam