Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorČablík, Vladimíren
dc.contributor.authorBoturová, Janaen
dc.date.accessioned2010-09-29T17:23:30Z
dc.date.available2010-09-29T17:23:30Z
dc.date.issued2010en
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/83063
dc.descriptionImport 29/09/2010cs
dc.description.abstractPředložená bakalářská práce se zabývá využitím kvasinek v environmentálních biotechnologiích. První kapitola této práce je věnována definici kvasinek, jejich významu, morfologii, cytologii, chemickému složení buněčné hmoty kvasinek, jejich růstu a rozmnožování. Další část se zabývá izolací kvasinek, jejich kultivací a následnou identifikací jednotlivých rodů a druhů kvasinkovitých mikroorganismů. Poslední kapitola této bakalářské práce je věnována environmentálnímu využití kvasinek. Je zaměřena na biodegradaci fenolu pomocí kvasinek Candida tropicalis a Candida maltosa, které jsou schopné využívat fenol jako zdroj uhlíku a energie, na biodegradaci chlorfenolů pomocí kvasinek Rhodotorula rubra, Candida maltosa či Cryptococcus elinovii a dále na použití kvasinek Rhodotorula glutinis a Saccharomyces carlsbergensis Hansen jako bioflokulantů při úpravě černouhelných kalů.cs
dc.description.abstractThis submitted bachelor’s dissertation is dealing with the utilization of yeasts in environmental biotechnologies. The first chapter of this dissertation is devoted to the definiton of yeasts, their substance, morphology , cytology, chemical composition of cytoplasm, their growth and reproduction. The next part is dealing with the isolation of the yeasts, their cultivation and the subsequent identification of particular genera and species of yeast microorganisms. The last chapter of this bachelor’s dissertation is dedicated to the environmental utilization of the yeasts. Firstly it is concentrated on the biodegradation of phenol using yeasts Candida tropicalis and Candida maltosa which are capable of using phenol as a source of carbon and energy, secondly on the bidegradation of chlorophenols by means of Rhodotorula rubra, Candida maltosa or Cryptococcus elinovii and subsequently on the utilization of yeasts Rhodotorula glutinis and Saccharomyces carlsbergensis Hansen as bioflocculants at the treatment of black coal sludge.en
dc.format47 l. : il.cs
dc.format.extent1498835 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocsen
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectkvasinkycs
dc.subjectenvironmentální biotechnologiecs
dc.subjectbiodegradacecs
dc.subjectfenolcs
dc.subjectbioflokulantcs
dc.subjectyeastsen
dc.subjectenvironmental biotechnologyen
dc.subjectbiodegradationen
dc.subjectphenolen
dc.subjectbioflocculanten
dc.titleKvasinky a jejich využití v environmentálních biotechnologiíchcs
dc.title.alternativeYeast and their Utilization in the Environmental Biotechnologiesen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeNezvalová, Lucieen
dc.date.accepted2010-06-07en
dc.thesis.degree-nameBc.en
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department546 - Institut environmentálního inženýrstvíen
dc.thesis.degree-programNerostné surovinycs
dc.thesis.degree-branchEnvironmentální biotechnologiecs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisBOT038_HGF_B2102_3904R028_2010
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam