dc.contributor.advisor | Labodová, Alena | cs |
dc.contributor.author | Němcová, Klára | cs |
dc.date.accessioned | 2011-06-30T18:39:03Z | |
dc.date.available | 2011-06-30T18:39:03Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/86219 | |
dc.description | Import 04/07/2011 | cs |
dc.description.abstract | V předložené práci je zpracováno zjištění současného stavu hotelu Mandarin Oriental, Prague v otázce chování k životnímu prostředí s cílem připravit podklady pro reálné podání žádosti o udělení ekoznačky. Zjišťování současného stavu je prováděné na základě kritérií uvedených v Rozhodnutí Komise č. 2009/578/ES, kterým se stanoví ekologická kritéria pro udělování ekoznačky Společenství ubytovacím službám pro turisty.
V práci je představen hotel Mandarin Oriental, Prague, uvedena historie budov a lokality, organizační struktura hotelu a stručná charakteristika jednotlivých hotelových úseků.
Na základě zjištění dle kritérií uvedených ve zmiňovaném rozhodnutí komise Společenství jsou navržena opatření, která většinou vyplývají z požadavků na ověřování a posuzování jednotlivých kritérií. | cs |
dc.description.abstract | The work is presenting the findings of current situation at hotel Mandarin Oriental, Prague regarding its environmental performance. The aim of this work is to prepare foundation for real application for ecolabel. The establishment of current condition is pursuant to criteria listed in Commission Decision 2009/578/EC establishing the ecological criteria for the award of the Community eco-label for tourist accommodation service.
Hotel Mandarin Oriental, Prague is introduced via history of its buildings and location, via organization chart and briefly introduced all hotel departments.
According to criteria listed in above mentioned Commission Decision the presented work propose the steps. Those steps come out, in most of the cases, from assessment and verification of each criteria. | en |
dc.format | 80, [25] listů : ilustrace + 1 CD-R | |
dc.format.extent | 982786 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | hotel, ekoznačka, kritéria, návrh opatření, environmentální politika, akční plán, životní prostředí | cs |
dc.subject | hotel, ecolabel, criteria, draft measure, environmental policy, action plan, environment | en |
dc.title | Balíček opatření ochrany životního prostředí pro hotel Mandarin Oriental, Prague | cs |
dc.title.alternative | The Environmental Action Pack for Mandarin Oriental Hotel Prague | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Danihelková, Kamila | cs |
dc.date.accepted | 2011-05-31 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Environmentální management | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | NOW027_HGF_N2102_6208T031_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |