dc.contributor.advisor | Labodová, Alena | cs |
dc.contributor.author | Homolová, Petra | cs |
dc.date.accessioned | 2011-06-30T20:22:48Z | |
dc.date.available | 2011-06-30T20:22:48Z | |
dc.date.issued | 2011 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/86423 | |
dc.description | Import 04/07/2011 | cs |
dc.description.abstract | V této práci je zpracovna problematika managementu a řízení ubytovacího zařízení v chráněné krajinné oblasti. V první části je zmíněna základní charakteristika oblasti. Následují legislativní požadavky, jak na vedení ubytovacího zařízení, tak i požadavky CHKO na provoz hotelu na jeho území. Pro splnění požadavků by bylo vhodné použít metodiku ekologického značení pro ubytovací zařízení. V druhé části jsou jednotlivé informace spojené s ekologickým značením podrobně popsány a vysvětleny. Po uvedené základních informací následují povinná i nepovinná kritéria, jejichž splnění josu nezbytná k získání ekologického značení. V další části je shrnutí splněných i nesplněných kritérií a navrženy způsoby, jak dosáhnout splnění předepsaných podmínek. V závěru jsou shrnuty návrhy na možný budoucí provoz hotelu se značknou Ekologicky šetrná služba. | cs |
dc.description.abstract | This paper analyzes the problem of management and control of accommodation facility in a protected area. In the first part the basic characteristics of the area is mentioned. There are listed legislative requirements, as the management of the accommodation and the requirements of the hotel operation in the management of the hetol operation in the PLA - protected landscape area territory. To meet the requirements would be appropriate to apply the methodology of environmental labels for accommodation facility. In the second part the information associated with the ecological labelling is described and explained. The basic information is followed by overview of mandatory and optional criteria that are necessary to fulfil obtaining the ecological label. The next section is a summary of fulfilled and unfulfilled criteria and ways to achieve the prescribed conditions. The conclusion summarizes the proposals for possible future operation of the hetol branded as Environmentally Friendly Service. | en |
dc.format | 74 l. : il. + 1 CD-R | cs |
dc.format.extent | 3798713 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | CHKO-chráněná krajinná oblast | cs |
dc.subject | ekoznačení | cs |
dc.subject | kritéria | cs |
dc.subject | legislativa | cs |
dc.subject | management | cs |
dc.subject | PLA - protected landscape area | en |
dc.subject | ecolabelling | en |
dc.subject | criteria | en |
dc.subject | legislative | en |
dc.subject | management | en |
dc.title | Management hotelu v CHKO | cs |
dc.title.alternative | The Management of a Hotel in the Natural Protected Area | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Danihelková, Kamila | cs |
dc.date.accepted | 2011-06-08 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Environmentální inženýrství | cs |
dc.description.result | dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | HOM044_HGF_N2102_3904T005_2011 | |
dc.rights.access | openAccess | |