Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLabodová, Alenacs
dc.contributor.authorHomolová, Petracs
dc.date.accessioned2011-06-30T20:22:48Z
dc.date.available2011-06-30T20:22:48Z
dc.date.issued2011cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/86423
dc.descriptionImport 04/07/2011cs
dc.description.abstractV této práci je zpracovna problematika managementu a řízení ubytovacího zařízení v chráněné krajinné oblasti. V první části je zmíněna základní charakteristika oblasti. Následují legislativní požadavky, jak na vedení ubytovacího zařízení, tak i požadavky CHKO na provoz hotelu na jeho území. Pro splnění požadavků by bylo vhodné použít metodiku ekologického značení pro ubytovací zařízení. V druhé části jsou jednotlivé informace spojené s ekologickým značením podrobně popsány a vysvětleny. Po uvedené základních informací následují povinná i nepovinná kritéria, jejichž splnění josu nezbytná k získání ekologického značení. V další části je shrnutí splněných i nesplněných kritérií a navrženy způsoby, jak dosáhnout splnění předepsaných podmínek. V závěru jsou shrnuty návrhy na možný budoucí provoz hotelu se značknou Ekologicky šetrná služba.cs
dc.description.abstractThis paper analyzes the problem of management and control of accommodation facility in a protected area. In the first part the basic characteristics of the area is mentioned. There are listed legislative requirements, as the management of the accommodation and the requirements of the hotel operation in the management of the hetol operation in the PLA - protected landscape area territory. To meet the requirements would be appropriate to apply the methodology of environmental labels for accommodation facility. In the second part the information associated with the ecological labelling is described and explained. The basic information is followed by overview of mandatory and optional criteria that are necessary to fulfil obtaining the ecological label. The next section is a summary of fulfilled and unfulfilled criteria and ways to achieve the prescribed conditions. The conclusion summarizes the proposals for possible future operation of the hetol branded as Environmentally Friendly Service.en
dc.format74 l. : il. + 1 CD-Rcs
dc.format.extent3798713 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectCHKO-chráněná krajinná oblastcs
dc.subjectekoznačenícs
dc.subjectkritériacs
dc.subjectlegislativacs
dc.subjectmanagementcs
dc.subjectPLA - protected landscape areaen
dc.subjectecolabellingen
dc.subjectcriteriaen
dc.subjectlegislativeen
dc.subjectmanagementen
dc.titleManagement hotelu v CHKOcs
dc.title.alternativeThe Management of a Hotel in the Natural Protected Areaen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeDanihelková, Kamilacs
dc.date.accepted2011-06-08cs
dc.thesis.degree-nameIng.cs
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department546 - Institut environmentálního inženýrstvícs
dc.thesis.degree-programNerostné surovinycs
dc.thesis.degree-branchEnvironmentální inženýrstvícs
dc.description.resultdobřecs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisHOM044_HGF_N2102_3904T005_2011
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam