Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.authorSobková, Kateřinacs
dc.date.accessioned2011-07-01T07:08:40Z
dc.date.available2011-07-01T07:08:40Z
dc.date.issued2011cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/87696
dc.descriptionImport 04/07/2011cs
dc.description.abstractTato diplomová práce pojednává o možnosti využití bioodpadů z potravinářského průmyslu při anaerobní digesci a provedení modelových kofermentačních zkoušek směsí 90 % hm. hovězí kejdy s 10 % hm. bioodpadu z potravinářského průmyslu. V první části je uveden teoretický popis anaerobní digesce s důrazem na faktory, které proces ovlivňují. Další část se věnuje bioodpadům, vznikajícím v potravinářském průmyslu, a současnému stavu v oblasti nakládání s nimi. Dále jsou pak popsány a vyhodnoceny provedené modelové anaerobní kofermentační zkoušky směsí 90 % hm. hovězí kejdy s 10 % hm. bioodpadu z potravinářského průmyslu (odpad z výroby instantních polévek, odpad z výroby kávy 3 v 1, odpadní škrob z výroby želé, odpadní směsné tukové těsto) za mezofilní teploty (40±1 °C). Dle výsledků měření byly navrženy směsi hovězí kejdy vždy s jedním druhem bioodpadu tak, aby se co nejméně lišily od směsi hovězí kejdy s kukuřičnou siláží, která je běžně používána v zemědělských bioplynových stanicích. V závěru diplomové práce je provedeno celkové zhodnocení dosažených výsledků.cs
dc.description.abstractThis thesis discusses the possible use of biological waste from the food industry in anarobic digestion and execution model cofermentation tests mixture of 90% wt. cattle slurry with 10 wt%. bio-waste from the food industry. The first section provides a theoretical description of anaerobic digestion with an emphasis on factors that influence the process. Another section is devoted to bio-waste, resulting in the food industry, and the current situation in the field of this waste. Next, thete are described and evaluated the model anaerobic cofermentation tests of mixtures of 90 % wt. cattle slurry with 10 % wt. bio-waste from the food industry (waste from the production of instant soups, waste from the production of coffee 3 in 1, the waste from the manufacture of starch jelly, waste mixed fat dough) at mesophilic temperature (40 ± 1 ° C). According to the results of measurements were designed in a mixtures of cattle slurry always with one type of bio-waste from the food industry so that, as little different from a mixture of cattle slurry with corn silage, which is commonly used in agricultural biogas plants. In conclusion, it is an overall evaluation of results.en
dc.format.extent3440986 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectanaerobní digescecs
dc.subjectkofermentace hovězí kejdy s bioodpady z potravinářského průmyslucs
dc.subjectbioplyncs
dc.subjectměrná produkce bioplynu a methanucs
dc.subjectanaerobic digestionen
dc.subjectcofermentation of cattle slurry with bio-waste from the food industryen
dc.subjectbiogasen
dc.subjectthe specific biogas and methane productionen
dc.titleStanovení měrné produkce bioplynu a methanu při kofermentaci hovězí kejdy s vybranými bioodpady z potravinářského průmyslu při modelových podmínkáchcs
dc.title.alternativeDetermination of specific biogas and methane production from cofermentation of cattle slurry with selected bio-waste from the food industry in model conditionsen
dc.typeDiplomová prácecs
dc.date.accepted2011-05-25cs
dc.thesis.degree-nameIng.cs
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta metalurgie a materiálového inženýrstvícs
dc.description.department615 - Katedra analytické chemie a zkoušení materiálucs
dc.thesis.degree-programProcesní inženýrstvícs
dc.thesis.degree-branchChemické a fyzikální metody zkoušení materiálucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2736cs
dc.identifier.thesisSOB098_FMMI_N3909_3911T008_2011
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam