Show simple item record

dc.contributor.advisorKvarčák, Milošcs
dc.contributor.authorSvobodová, Evacs
dc.date.accessioned2012-07-11T08:04:55Z
dc.date.available2012-07-11T08:04:55Z
dc.date.issued2012cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/94470
dc.descriptionImport 03/08/2012cs
dc.description.abstractBakalářská práce je věnována celkovému zhodnocení nebezpečí vzniku požáru v potravinářském průmyslu, především v budovách průmyslových mlýnů. Práce definuje nejčastější příčiny vzniku požáru v potravinářském průmyslu, uvádí souhrn požárů v tomto oboru včetně zhodnocení výše škod. Dále se soustřeďuje především na obor mlynářského průmyslu, mapuje celkový stav tohoto oboru na území České Republiky a zhodnocení jejího vývoje v posledních letech v souladu s platnou legislativou. V další části je popsán technologický proces mletí obilnin, určení nejrizikovějších strojních zařízení s uvedením jednotlivých případů nežádoucího hoření a uvedení statistických údajů ke stanovení snížení pravděpodobnosti nebezpečí vzniku požáru. V závěrečné části jsou uvedeny připomínky k současnému stavu a navržena technická a organizační opatření ke snížení počtu požárů v takových provozech.cs
dc.description.abstractThesis is devoted to the overall assessment of the risk of fire in the food industry, especially in buildings of industrial mills. The work defines the most common causes of fire in the food industry, provides a summary of fires in this field, including the assessment of the amount of the damages. Further focuses primarily on the field of mills industry, maps the overall condition of this scope on the territory of the Czech Republic, and an assessment of its development in recent years. The next section describes the technological process of grinding grain, the designation of most machinery, giving the individual cases of unwanted combustion and marketing of statistical data to determine the reduction in the probability of the risk of fire. In the final section provides comments on the current status and proposed technical and organisational measures to reduce the number of fires in such premises.en
dc.format48, [35] l. : il.cs
dc.format.extent2563998 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectprůmyslové mlýny, obilí, mouky, požárcs
dc.subjectindustrial mills, grain, flour, fireen
dc.titleAnalýza příčin vzniku požárů v potravinářském průmyslucs
dc.title.alternativeAnalysis of Causes of Fires in Food Industryen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeThomitzek, Adamcs
dc.date.accepted2012-05-30cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrstvícs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department030 - Katedra požární ochranycs
dc.thesis.degree-programPožární ochrana a průmyslová bezpečnostcs
dc.thesis.degree-branchTechnika požární ochrany a bezpečnosti průmyslucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2720cs
dc.identifier.thesisNOV785_FBI_B3908_3908R006_2012
dc.rights.accessopenAccess


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record