dc.contributor.advisor | Kvarčák, Miloš | cs |
dc.contributor.author | Svobodová, Eva | cs |
dc.date.accessioned | 2012-07-11T08:04:55Z | |
dc.date.available | 2012-07-11T08:04:55Z | |
dc.date.issued | 2012 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/94470 | |
dc.description | Import 03/08/2012 | cs |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je věnována celkovému zhodnocení nebezpečí vzniku požáru v potravinářském průmyslu, především v budovách průmyslových mlýnů. Práce definuje nejčastější příčiny vzniku požáru v potravinářském průmyslu, uvádí souhrn požárů v tomto oboru včetně zhodnocení výše škod. Dále se soustřeďuje především na obor mlynářského průmyslu, mapuje celkový stav tohoto oboru na území České Republiky a zhodnocení jejího vývoje v posledních letech v souladu s platnou legislativou. V další části je popsán technologický proces mletí obilnin, určení nejrizikovějších strojních zařízení s uvedením jednotlivých případů nežádoucího hoření a uvedení statistických údajů ke stanovení snížení pravděpodobnosti nebezpečí vzniku požáru.
V závěrečné části jsou uvedeny připomínky k současnému stavu a navržena technická a organizační opatření ke snížení počtu požárů v takových provozech. | cs |
dc.description.abstract | Thesis is devoted to the overall assessment of the risk of fire in the food industry, especially in buildings of industrial mills. The work defines the most common causes of fire in the food industry, provides a summary of fires in this field, including the assessment of the amount of the damages. Further focuses primarily on the field of mills industry, maps the overall condition of this scope on the territory of the Czech Republic, and an assessment of its development in recent years. The next section describes the technological process of grinding grain, the designation of most machinery, giving the individual cases of unwanted combustion and marketing of statistical data to determine the reduction in the probability of the risk of fire. In the final section provides comments on the current status and proposed technical and organisational measures to reduce the number of fires in such premises. | en |
dc.format | 48, [35] l. : il. | cs |
dc.format.extent | 2563998 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | průmyslové mlýny, obilí, mouky, požár | cs |
dc.subject | industrial mills, grain, flour, fire | en |
dc.title | Analýza příčin vzniku požárů v potravinářském průmyslu | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Causes of Fires in Food Industry | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Thomitzek, Adam | cs |
dc.date.accepted | 2012-05-30 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta bezpečnostního inženýrství | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 030 - Katedra požární ochrany | cs |
dc.thesis.degree-program | Požární ochrana a průmyslová bezpečnost | cs |
dc.thesis.degree-branch | Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2720 | cs |
dc.identifier.thesis | NOV785_FBI_B3908_3908R006_2012 | |
dc.rights.access | openAccess | |