Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPertile, Evacs
dc.contributor.authorBendová, Michaelacs
dc.date.accessioned2013-06-26T11:13:42Z
dc.date.available2013-06-26T11:13:42Z
dc.date.issued2013cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/98151
dc.descriptionImport 26/06/2013cs
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá studiem kinetiky biosorpce s použitím chemicky aktivované a neaktivované pomerančové kůry jako možného biosorbentu k odstranění síranových iontů z vodných roztoků. Pomerančová kůra byla mechanicky, chemicky a tepelně zpracována a rozdělena do tří zrnitostních tříd. K chemické aktivaci pomerančové kůry byla použita dvě chemická činidla, a to kyselina chlorovodíková o koncentraci 1 mol/l a hydroxid sodný o koncentraci 1 mol/l. V praktické části práce je znázorněn proces úpravy biosorbentu pomerančové kůry a výsledky a závěry studia adsorpční kinetiky.cs
dc.description.abstractThis thesis deals with the study of the kinetics of biosorption using chemically activated and non-activated orange peel as potential biosorbents for the removal of sulfate ions from aqueous solutions. Orange peel mechanically, chemically and thermally processed and divided into three grain size classes. The chemical activation of orange peel was used two reagents, and hydrochloric acid at a concentration of 1 mol / l and sodium hydroxide at a concentration of 1 mol / l. In the practical part of the work shows the process of editing biosorbents orange peel and the results and conclusions of the study adsorption kinetics.en
dc.format35 l. : il.cs
dc.format.extent2862976 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectbiosorpcecs
dc.subjectbiosorbentcs
dc.subjectpomerančová kůracs
dc.subjectsíranové iontycs
dc.subjectadsorpční kinetikacs
dc.subjectbiosorptionen
dc.subjectbiosorbenten
dc.subjectorange peelen
dc.subjectsulphate ionsen
dc.subjectadsorption kineticsen
dc.titleStudium kinetiky biosorpce síranových iontů na chemicky aktivovanou a neaktivovanou pomerančovou kůrucs
dc.title.alternativeStudy on the Kinetics of Biosorption of Sulphate Ions onto Pretreated Chemically Modified and Raw Orange Peelen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSurovka, Daliborcs
dc.date.accepted2013-05-27cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department546 - Institut environmentálního inženýrstvícs
dc.thesis.degree-programNerostné surovinycs
dc.thesis.degree-branchEnvironmentální biotechnologiecs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisBEN0035_HGF_B2102_3904R028_2013
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam