dc.contributor.advisor | Pertile, Eva | cs |
dc.contributor.author | Bendová, Michaela | cs |
dc.date.accessioned | 2013-06-26T11:13:42Z | |
dc.date.available | 2013-06-26T11:13:42Z | |
dc.date.issued | 2013 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/98151 | |
dc.description | Import 26/06/2013 | cs |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá studiem kinetiky biosorpce s použitím chemicky aktivované a neaktivované pomerančové kůry jako možného biosorbentu k odstranění síranových iontů z vodných roztoků. Pomerančová kůra byla mechanicky, chemicky a tepelně zpracována a rozdělena do tří zrnitostních tříd. K chemické aktivaci pomerančové kůry byla použita dvě chemická činidla, a to kyselina chlorovodíková o koncentraci 1 mol/l a hydroxid sodný o koncentraci 1 mol/l. V praktické části práce je znázorněn proces úpravy biosorbentu pomerančové kůry a výsledky a závěry studia adsorpční kinetiky. | cs |
dc.description.abstract | This thesis deals with the study of the kinetics of biosorption using chemically activated and non-activated orange peel as potential biosorbents for the removal of sulfate ions from aqueous solutions. Orange peel mechanically, chemically and thermally processed and divided into three grain size classes. The chemical activation of orange peel was used two reagents, and hydrochloric acid at a concentration of 1 mol / l and sodium hydroxide at a concentration of 1 mol / l. In the practical part of the work shows the process of editing biosorbents orange peel and the results and conclusions of the study adsorption kinetics. | en |
dc.format | 35 l. : il. | cs |
dc.format.extent | 2862976 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | biosorpce | cs |
dc.subject | biosorbent | cs |
dc.subject | pomerančová kůra | cs |
dc.subject | síranové ionty | cs |
dc.subject | adsorpční kinetika | cs |
dc.subject | biosorption | en |
dc.subject | biosorbent | en |
dc.subject | orange peel | en |
dc.subject | sulphate ions | en |
dc.subject | adsorption kinetics | en |
dc.title | Studium kinetiky biosorpce síranových iontů na chemicky aktivovanou a neaktivovanou pomerančovou kůru | cs |
dc.title.alternative | Study on the Kinetics of Biosorption of Sulphate Ions onto Pretreated Chemically Modified and Raw Orange Peel | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Surovka, Dalibor | cs |
dc.date.accepted | 2013-05-27 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakulta | cs |
dc.description.category | Prezenční | cs |
dc.description.department | 546 - Institut environmentálního inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-program | Nerostné suroviny | cs |
dc.thesis.degree-branch | Environmentální biotechnologie | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2735 | cs |
dc.identifier.thesis | BEN0035_HGF_B2102_3904R028_2013 | |
dc.rights.access | openAccess | |