Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPertile, Evacs
dc.contributor.authorBurschiková, Martinacs
dc.date.accessioned2013-06-26T11:14:39Z
dc.date.available2013-06-26T11:14:39Z
dc.date.issued2013cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/98321
dc.descriptionImport 26/06/2013cs
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá problematikou margarínů a jejich zdravotními riziky. Zdravotní rizika na lidský organismus jsou zde však posuzována jen okrajově a spíše se více méně zaměřuje na jeho ekologické zneškodňování, aby bylo co nejšetrnější vůči životnímu prostředí. V první části popsán vznik margarínu, následuje jeho chemické složení a výroba. Výroba zahrnuje procesy, při kterých vznikají rostlinné oleje, jelikož jsou podstatnou složkou v margarínu. Dále je uveden stručný popis nejpoužívanějších rostlinných olejů, pro výrobu margarínu. Následně je popsán nejčastější způsob zjišťování složení margarínu. V druhá část práce je zaměřena na ekologickou likvidaci margarínu jako tuhého odpadu a odpadu, který vzniká v průběhu výroby margarínu. Je zde zahrnuta stručná morfologie bakterií a mikromycet. V poslední části je popsán vliv margarínu na lidský organismus. Vliv margarínu je posuzován ze dvou stránek a to přímého vlivu, kdy margarín pozřeme, a nepřímého, jaký dopad mají látky vznikající při likvidování margarínu na lidský organismus.cs
dc.description.abstractThis Bachelor work is oriented on margarines and their health risk. Health risk to humus organism in this work assess only marginally and ether focus on the ecological destruction that was the most environmentally friendly. The first section explains the emergence of margarine, followed by its chemical composition and manufacture. Production includes processes which occur vegetables oils because they are essentials components in margarine. A brief description of the most commonly used vegetables oils for margarine production. Then I describe the most common method of determining the composition of margarine. The second part deals with ecological destruction of margarine as solid waste and waste that arises during the production of margarine. It also includes a brief morphology of bacteria and fungi. The last part is marginally concerned with the influence of margarine on the human body. I judge two pages: direct impact when margarine eats up and indirect impact of substances resulting from the destruction of margarine on the human body.en
dc.format41 l. : il.cs
dc.format.extent804163 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isocscs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectmargarín, ekologické zneškodňování, zdravotní rizikacs
dc.subjectmargarine, ecological destruction, health risken
dc.titleMargariny a zdravotní rizikacs
dc.title.alternativeMargarines and Health Risksen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeBřezinová, Martinacs
dc.date.accepted2013-05-27cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Hornicko-geologická fakultacs
dc.description.categoryPrezenčnícs
dc.description.department546 - Institut environmentálního inženýrstvícs
dc.thesis.degree-programNerostné surovinycs
dc.thesis.degree-branchEnvironmentální biotechnologiecs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2735cs
dc.identifier.thesisBUR0061_HGF_B2102_3904R028_2013
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam