dc.contributor.advisor | Tichá, Šárka | cs |
dc.contributor.author | Srba, Ondřej | cs |
dc.date.accessioned | 2013-06-26T11:24:11Z | |
dc.date.available | 2013-06-26T11:24:11Z | |
dc.date.issued | 2013 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/99646 | |
dc.description | Import 26/06/2013 | cs |
dc.description.abstract | Předmětem mé diplomové práce pod názvem „Kalibrace 3D TASTERu“ je návrh a praktické ověření nového přípravku pro jeho kalibraci. V první části moji práce jsem teoreticky rozebral problematiku měření odchylek polohy na obráběcích strojích. Třetí kapitola zahrnovala analýzu současného stavu kalibrace 3D TASTERu a popis stávajícího přípravku. Následující kapitola je věnována konstrukčnímu návrhu nového přípravku s cílem odstranění chyb a nedostatků stávajícího přípravku. Další kapitola se zabývá návrhem kalibračního postupu pro kalibraci 3D TASTERů. Obsahem předposlední kapitoly je praktické ověření návrhu, včetně vyhodnocení a porovnání získaných výsledků s výsledky stávajícího způsobu kalibrace. V závěrečné kapitole je provedeno celkové zhodnocení jak po stránce technické, tak i ekonomické. Z výsledků řešení zadaného úkolu vyplývá, že navržené řešení splňuje požadavky. | cs |
dc.description.abstract | The main topic of my thesis „ Calibration of 3D TASTER“ is proposal and verification of new component for calibration. The first part of thesis include theoretical specification of issues about measuring of deflections in connection with technical machine tool. Next part of thesis is devoted to the analysis of current state of calibration of 3D TASTER and characterization of existing component. The purpose of next chapter is to design new component with intention of minimize defects and deficiencies of previous one. The next step is the proposal of calibration procedure for calibration of 3D TASTER. In the last two parts of my thesis I verify the proposal in practice, including evaluation and comparison of measured values. The results of thesis fulfil adjusted requirements. | en |
dc.format.extent | 5979076 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | 3D TASTER | cs |
dc.subject | kalibrace | cs |
dc.subject | přípravek | cs |
dc.subject | odchylka | cs |
dc.subject | opakovatelnost | cs |
dc.subject | reverzibilita. | cs |
dc.subject | 3D TASTER | en |
dc.subject | calibration | en |
dc.subject | component | en |
dc.subject | deviation | en |
dc.subject | repeatability | en |
dc.subject | reversibility | en |
dc.title | Kalibrace 3D TASTERU | cs |
dc.title.alternative | Calibration of 3D TASTER | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Vavřina, Jan | cs |
dc.date.accepted | 2013-06-10 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Fakulta strojní | cs |
dc.description.department | 346 - Katedra obrábění a montáže | cs |
dc.contributor.consultant | Vavřina, Jan | cs |
dc.thesis.degree-program | Strojní inženýrství | cs |
dc.thesis.degree-branch | Strojírenská technologie | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2723 | cs |
dc.identifier.thesis | SRB020_FS_N2301_2303T002_20_2013 | |
dc.rights.access | openAccess | |