dc.contributor.advisor | Matusiková, Lucja | cs |
dc.contributor.author | Motyková, Beata | cs |
dc.date.accessioned | 2013-10-20T17:33:52Z | |
dc.date.available | 2013-10-20T17:33:52Z | |
dc.date.issued | 2013 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/100821 | |
dc.description | Import 21/10/2013 | cs |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce si klade za cíl sestavit podnikatelský plán související se zahájením podnikatelské činnosti. Práce se v první části zabývá teoretickým vymezením významu a struktury podnikatelského plán, také kritérií při rozhodování o formě podnikání. Další část - prezentace společnosti - se zabývá způsobem, jak ve zkratce představit podnikatelskou myšlenku případným investorům či bankám. Čtvrtá kapitola obsahuje vlastní plný podnikatelský plán pro společnost Kvalitní potravina s.r.o. a marketingový výzkum provedený mezi potenciálními uživateli služby. Společnost Kvalitní potravina s.r.o. bude poskytovat službu hodnocení kvality potravin formou štítku umístěného vedle cenovky výrobku na regálu prodejny. Vlastní podnikatelský plán byl zpracován na základě analýzy makroprostředí provedené pomocí PESTEL analýzy a analýzy mikroprostředí provedené pomocí Porterova modelu pěti konkurenčních sil a SWOT analýzy. Marketingový výzkum ukázal, že spotřebitelé jsou do určité míry ochotní připlatit za kvalitu. Na druhé straně z ústního kvalitativního šetření vyplynulo, že s vysokou pravděpodobností velké potravinové řetězce nebudou ochotny zaplatit za nabízený produkt. | cs |
dc.description.abstract | This thesis aims to prepare a business plan related to the beginning of business. The first part deals with the theoretical definition of the meaning and structure of the business plan, as well as criteria when deciding on the type of business. Next part - the presentation of the company – describe how the business idea introduce to potential investors or banks. The fourth chapter contains its own full business plan for the company Kvalitni potravina Ltd. and marketing research conducted among potential users of the service. Kvalitni potravina Ltd. will provide the service of rating the quality of food in the form of the label placed next to the product price tags on store shelves. Business plan is based on an analysis of macro environment by using PESTEL analysis and micro analysis made using Porter's five forces model and SWOT analysis. Marketing research has shown that consumers are willing to pay more for quality. On the other hand, the oral qualitative survey showed that a high probability of large food chains are not willing to pay for the product being offered. | en |
dc.format.extent | 2385591 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Podnikatelský plán, PESTEL analýza, SWOT analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, podnikání, startup, založení společnosti, podpora podnikání, zdroje financování, zakladatelský rozpočet, marketingový výzkum | cs |
dc.subject | Business plan, PESTEL analysis, SWOT analysis, Porter five forces analysis, enterpreneurship, start-up, set up company, business support, financial resources, budget, market research | en |
dc.title | Podnikatelský plán pro vlastní společnost | cs |
dc.title.alternative | Business Plan for Own Company | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Kuboš, Petr | cs |
dc.date.accepted | 2013-09-02 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 117 - Katedra účetnictví | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Účetnictví a daně | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | MOT120_EKF_N6208_6202T049_00_2013 | |
dc.rights.access | openAccess | |