dc.contributor.advisor | Franek, Jiří | cs |
dc.contributor.author | Hladíková, Michaela | cs |
dc.date.accessioned | 2014-08-05T09:30:46Z | |
dc.date.available | 2014-08-05T09:30:46Z | |
dc.date.issued | 2014 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/102483 | |
dc.description | Import 05/08/2014 | cs |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je zpracování podnikatelského záměru založení a provozování cukrárny v Opavě. Výsledky práce budou sloužit k učinění rozhodnutí, zda tento záměr realizovat, či nikoli. Práce odpoví na základní otázku, zda může být záměr finančně životaschopný a udržitelný, a za jakých podmínek. Skládá se ze dvou částí – teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje základní poznatky o podnicích a podnikání, formách založení, podnikatelském záměru, finančním plánu a dalších. Praktická část řeší samotný podnikatelský záměr od návrhu provozu samotné cukrárny, přes okolní a jiné vlivy, analyzuje konkurenci i samotný projekt, provádí finanční plánování. V závěru práce hodnotí všechny aspekty tohoto podnikatelského záměru a odpovídá na otázku, zda realizovat, nebo ne. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this thesis is to compile entrepreneurial purpose of setting up and operating a sweetshop in Opava. It will help the author decide whether to realize the purpose or not. The thesis is answering the basic question of financial profit and its conditions. The work consists of two parts – theoretic and businesslike ones. The theoretic part gives information about companies and enterprise, forms of floatation, financial plans and others. The businesslike part deals with the entrepreneurial purpose – from concept of sweetshop operation to environmental and other influences. It analyses both competitions and the project, examines financial planning. The conclusion of the thesis evaluates all aspects of the entrepreneurial aim and answers the question if to realize it or not. | en |
dc.format.extent | 2512036 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Podnikatelský záměr | cs |
dc.subject | cukrárna | cs |
dc.subject | výroba cukrářských výrobků | cs |
dc.subject | entrepreneurial purpose/ aim | en |
dc.subject | sweetshop | en |
dc.subject | production of confectionary | en |
dc.title | Podnikatelský záměr založení malé firmy | cs |
dc.title.alternative | Business Plan for Establishing of a Small Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Sikorová, Irena | cs |
dc.date.accepted | 2014-06-06 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | HLA0072_EKF_B6208_6208R020_02_2014 | |
dc.rights.access | openAccess | |