Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPoczatková, Blankacs
dc.contributor.authorHumená, Monikacs
dc.date.accessioned2015-07-22T09:11:00Z
dc.date.available2015-07-22T09:11:00Z
dc.date.issued2015cs
dc.identifier.otherOSD002cs
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/107618
dc.descriptionImport 22/07/2015cs
dc.description.abstractHUMENÁ, Monika: Analýza konkurenční pozicie kavárny. [Bakalářska práce]. Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta. Katedra podnikohospodářská. Vedoúci bakalářské práce: Ing. Blanka Poczatková, Ph.D., MBA. – Stupeň odborné kvalifikace: Bakalář. – Ostrava: VŠB-TUO, 2015. 58 s. (přílohy – 5 s.) Bakalárska práca je zameraná na analýzu konkurenčnej pozície kaviarne. Práca sa skladá zo šiestich kapitol. Druhá kapitola podáva charakteristiku kaviarne Polo Caffé. Informuje o organizačnom členení, marketingu kaviarne, cieľovej skupine aj o hodnotení podniku prostredníctvom zákazníkov. Teoretická časť práce približuje pojmy z oblasti konkurencie, malého a stredného podniku, členenia podnikov podľa kvalifikácie NACE. Do tejto časti spadú taktiež metodologické východiská metód použitých v práci na analyzovanie podniku. V praktickej časti bola kaviareň podrobená štyrom analýzam. Okolie podniku bolo analyzované prostredníctvom PESTLE analýzy, následne došlo k zanalyzovaniu pomocou SWOT analýzy, Porterovej analýzy a BCG matice. V piatej kapitole boli na základe prevedených analýz poskytnuté kaviarni rady a odporučenia, aby mohla v budúcnosti zlepšiť svoju konkurenčnú pozíciu.cs
dc.description.abstractHUMENÁ, Monika: Analysis of the Competitive Position of a Coffee Lounge. [Bachelor thesis]. VŠB – Technical University of Ostrava. Faculty of Economics. Business Administration Department. Supervisor of Bachelor thesis: Ing. Blanka Poczatková, Ph.D., MBA. – Degree of qualification: Bachelor. – Ostrava: VŠB-TUO, 2015. 58 p. (appendices – 5 p.) Bachelor thesis is focused on analysis of the competitive position of a coffee lounge. Thesis consists of a six chapters. The second chapter is aimed on characteristic of the coffee lounge. This chapter gives information about organizational structure, marketing of coffee lounge, target group and customer evaluation of the company. Teoretical part composes of a terms about competition, small and medium enterprises, segmantation according to NACE qualification. This chapter aslo includes methodological basis of the methods which was used to analyse enterprise. Practical part is based on four analyses, such as PESTLE analysis, SWOT analysis, Porter analysis of five forces and BCG matrix. Fifth chapter gives advices and recommendations in order to improve Polo Caffé`s competitive position.en
dc.format.extent1875062 bytescs
dc.format.mimetypeapplication/pdfcs
dc.language.isoskcs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectKonkurenčná pozíciacs
dc.subjectAnalýza kaviarnecs
dc.subjectPESTLE analýzacs
dc.subjectSWOT analýzacs
dc.subjectPorterova analýza piatich konkurenčných sílcs
dc.subjectBCG matica.cs
dc.subjectCompetitive positionen
dc.subjectAnalysis of Coffee Loungeen
dc.subjectPESTLE analysisen
dc.subjectSWOT analysisen
dc.subjectPerter analysis of five forcesen
dc.subjectBCG matrix.en
dc.titleAnalýza konkurenčnej pozície kaviarnesk
dc.title.alternativeAnalýza konkurenční pozice kavárnycs
dc.title.alternativeAnalysis of the Competitive Position of a Coffee Loungeen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeSittová, Kateřinacs
dc.date.accepted2015-06-09cs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářskács
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisHUM0016_EKF_B6208_6208R020_2015
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam