dc.contributor.advisor | Prešnajderová, Tereza | cs |
dc.contributor.author | Šubová, Michaela | cs |
dc.date.accessioned | 2015-11-04T08:49:11Z | |
dc.date.available | 2015-11-04T08:49:11Z | |
dc.date.issued | 2015 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/110557 | |
dc.description | Import 04/11/2015 | cs |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá analýzou atributů výrobku u vybraných značek pomerančových džusů, které jsou k dostání na českém trhu. Cílem práce je zjistit, jak zákazníci hodnotí atributy výrobku a jak jsou s nimi spokojeni u vybraných značek. Dílčím cílem je zjistit, co rozhoduje při nákupu džusů a následně srovnat jednotlivé značky z pohledu kvality a obalu. Byly porovnávány tyto značky: Relax, Hello, Happy Day, Toma a Pfanner. Pro získání informací a dat byl využit kvalitativní výzkum za pomocí metody skupinového rozhovoru. Tatkéž byly použity krátké dotazníky a senzorická analýza. Ze získaných údajů nejhůře dopadla značka Pfanner a nejlépe značka Happy Day. Zbylé tři značky byly hodnoceny spíše kladně až průměrně. Na základě takto získaných dat byly pro značky sestaveny návrhy a doporučení. | cs |
dc.description.abstract | This thesis focuses on the analysis of product attributes for selected brands of orange juice, which are available on the Czech market. The aim is to find out how customers perceive attributes of the product and how are they satisfied with selected brands of orange juice. Partial aim is to find out what decisions when buying juices and then compare the various brands in terms of quality and packaging. Were compared these brands: Relax, Hello, Happy Day, Tom and Pfanner. To obtain information and data was used qualitative research methods using a focus group. Also was used short questionnaires and sensory analysis. The worst was evaluated brand Pfanner and best was Happy Day. The remaining three brands were rated more positively to average. Based on these data were compiled for brand suggestions and recommendations. | en |
dc.format.extent | 3504777 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | výrobek | cs |
dc.subject | atributy | cs |
dc.subject | pomerančový džus | cs |
dc.subject | kvalitativní výzkum | cs |
dc.subject | skupinový rozhovor | cs |
dc.subject | senzorická analýza | cs |
dc.subject | product | en |
dc.subject | attributes | en |
dc.subject | orange juice | en |
dc.subject | qualitative research | en |
dc.subject | focus group | en |
dc.subject | sensory analysis | en |
dc.title | Analýza atributů výrobku na trhu džusů | cs |
dc.title.alternative | Product Attributes Analysis on the Juice Market | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Prešnajder, Petr | cs |
dc.date.accepted | 2015-05-26 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | SUB0003_EKF_N6208_6208T062_2015 | |
dc.rights.access | openAccess | |