dc.contributor.advisor | Matusiková, Lucja | cs |
dc.contributor.author | Pražák, Daniel | cs |
dc.date.accessioned | 2015-11-04T08:49:28Z | |
dc.date.available | 2015-11-04T08:49:28Z | |
dc.date.issued | 2015 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/110605 | |
dc.description | Import 04/11/2015 | cs |
dc.description.abstract | Diplomová práce na téma strategická analýza se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou uvedeny poznatky a postupy pro tvorbu strategické analýzy zpracované z odborné literatury. Praktická část se zaměřuje na strategickou analýzu konkrétní restaurace. Cílem diplomové práce je zjistit stávající stav restaurace a postupně prostřednictvím interní a externí analýzy a identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují pozici podniku. Vnější okolí podniku bylo zpracováno prostřednictvím Metody PEST, 4C a Porterova modelu pěti sil. Vnitřní analýza, která spočívala v analýze vnitřních zdrojů podniku a ve finanční analýze současného stavu. Po vnitřní a vnější analýze je zpracována analýza SWOT , která hodnotí silné a slabé stránky, a ze které převážně vycházela závěrečná část hodnocení a doporučení pro podnik do budoucna. | cs |
dc.description.abstract | A master thesis (paper) is focused on the issue of strategic analysis. It consists of theoretical and practical part. In the theoretical part are listed findings and practices for creation of strategic analysis. Practical part is focused on strategic analysis of chosen restaurant. The aim of this master thesis is to find out the current condition of the restaurant and gradually, through the internal and external analysis, identify key factors which influence a position of the company on the market. The external environment of the company was processed through method of PEST analysis, 4C analysis and Porter five forces analysis. The internal analysis is consisted of analysis of internal sources of the company and of the financial analysis of the current status of the company. After the external and internal analysis is processed SWOT analysis which values strengths and weaknesses of the company. The final part of review and recommendation for the company is based on the SWOT analysis. | en |
dc.format.extent | 2870449 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Strategická analýza | cs |
dc.subject | restaurace | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | podnikání | cs |
dc.subject | trh | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | Strategic analysis | en |
dc.subject | restaurant | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | business | en |
dc.subject | market | en |
dc.subject | financial analysis | en |
dc.title | Realizace strategické analýzy vybrané organizace | cs |
dc.title.alternative | Realization of Strategic Analysis of a Selected Organization | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Matěj, Vítězslav | cs |
dc.date.accepted | 2015-05-26 | cs |
dc.thesis.degree-name | Ing. | cs |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 115 - Katedra managementu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Management | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | PRA0018_EKF_N6208_6208T037_2015 | |
dc.rights.access | openAccess | |