dc.contributor.advisor | Klézl, Vojtěch | cs |
dc.contributor.author | Vandriáková, Zuzana | cs |
dc.date.accessioned | 2015-11-04T08:50:28Z | |
dc.date.available | 2015-11-04T08:50:28Z | |
dc.date.issued | 2015 | cs |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/110793 | |
dc.description | Import 04/11/2015 | cs |
dc.description.abstract | Práce je vypracována na téma Analýza konkurenční pozice řeznictví, konkrétně se jedná o prodejnu Henryk Kania v Havířově. Cílem práce je analyzovat konkurenční pozici této prodejny, zjistit jaké jsou její konkurenční výhody a nevýhody a zároveň ji porovnat s hlavními konkurenty. Pro splnění tohoto cíle byla využita metoda osobního dotazování a následně pozorování vybraných prodejen. Z provedeného výzkumu vyplývá, že pro zákazníky jsou nejdůležitější parametry kvalita výrobků, cena a ochota personálu. Prodejna Henryk Kania dopadla v celkovém hodnocení nejlépe, jediným nedostatkem se jeví šířka sortimentu, a proto jedním z návrhů je zabezpečit dostatečnou šířku sortimentu ve všední dny a rozšířit nabídku hovězího masa. Z dotazníku vyplynulo, že v maloobchodních prodejnách nakupují převážně starší lidé s nižšími příjmy. Jedním z doporučení, jak nalákat zákazníky, je podpora prodeje formou ochutnávek. | cs |
dc.description.abstract | This bachelor thesis deals with theme Analysis of competitive position of butchery, precisely butchery shop Henryk Kania in Havířov. This thesis aim to analyze competitive position of this shop, to find out its advantages and disadvantages against competition and to compare this shop with main competitors. For this purpose the method of personal interview and observation method was used. Results from the conducted research are that customers prefer above everything quality of products, price and helpful staff. Overall rating of The Henryk Kania butchery shop was best but the deficit is size of assortment and therefor one of suggestion is to increase size of assortment during weekdays and to expand offer of beef meat. The questionnaire revealed that main customers of retail stores are older people with lower income. One of the suggestions in this thesis is to allure customers with free tasting method. | en |
dc.format.extent | 4722237 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | konkurenční výhoda | cs |
dc.subject | maso a uzeniny | cs |
dc.subject | prodejna Henryk Kania | cs |
dc.subject | řeznictví a uzenářství | cs |
dc.subject | společnost ZM Henryk Kania S.A. | cs |
dc.subject | zákazník | cs |
dc.subject | butchery | en |
dc.subject | company ZM Henryk Kania S.A. | en |
dc.subject | competiton | en |
dc.subject | competitive advantage | en |
dc.subject | customer | en |
dc.subject | meats | en |
dc.subject | shop Henryk Kania | en |
dc.title | Analýza konkurenční pozice řeznictví | cs |
dc.title.alternative | Competitive Position Analysis of the Butcher Shop | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Hluchníková, Miluše | cs |
dc.date.accepted | 2015-06-09 | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | VAN0112_EKF_B6208_6208R062_2015 | |
dc.rights.access | openAccess | |