dc.contributor.advisor | Poláková, Kamila | |
dc.contributor.author | Slaninová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2016-11-01T12:29:55Z | |
dc.date.available | 2016-11-01T12:29:55Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/113318 | |
dc.description | Import 02/11/2016 | cs |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je provedení analýzy současné situace na trhu školních jídelen a školních programů na podporu zdravějšího stravování. Pro marketingový výzkum byla použita metoda osobního a písemného dotazování. Dále jsou v práci využity analýzy PEST, SWOT a Porterův model pěti konkurenčních sil. Z výsledků analýz vyplynulo, že hlavními problémy programů na podporu zdravějšího stravování jsou vysoká administrativní zátěž v programu Mléko do škol, nízká kvalita výrobků v programu Ovoce do škol a nepříliš atraktivní výše cen z pohledu rodičů v programu Happysnack. V případě školních jídelen byla hlavním problémem stanovena kvalita jídla, která mnohdy neodpovídá normám. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this thesis is analysis of the current situation on school canteens market and school programs promoting healthier eating market. For marketing research were used personal and written questioning. Furthermore, PEST analysis, SWOT and Porter's five forces model were used in the thesis. The analysis showed the main problems of programs to promote healthier eating: high administrative burden of the School Milk Program, low quality products in the program, the School Fruit Scheme and not very attractive level of prices from the perspective of the parents in the program Happysnack. Main problem of school canteens is fixed quality of the food, which is often not according to standards. | en |
dc.format.extent | 2246535 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Školní stravování, školní programy na podporu zdravějšího stravování, PEST analýza, SWOT analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | School canteens, school programs promoting healthier eating, PEST analysis, SWOT analysis, Porter's five forces model | en |
dc.title | Analýza gastronomického trhu se zaměřením na dětskou stravu | cs |
dc.title.alternative | Gastronomic Market Analysis Focused on Children's Diet | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Kratochvílová, Martina | |
dc.date.accepted | 2015-09-03 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | SLA0125_EKF_B6208_6208R062_2015 | |
dc.rights.access | openAccess | |