dc.contributor.advisor | Velčovská, Šárka | |
dc.contributor.author | Pyšová, Zuzana | |
dc.date.accessioned | 2016-11-01T13:23:15Z | |
dc.date.available | 2016-11-01T13:23:15Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/113387 | |
dc.description | Import 02/11/2016 | cs |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo analyzovat postoje zákazníků ke značce BIO – produkt ekologického zemědělství. Mezi vedlejší cíle výzkumu patřilo především zjištění, zda je tato značka v povědomí spotřebitelů, zda vědí, co znamená a zda této značce důvěřují. V teoretické části jsou popsány základní definice týkající se chování spotřebitele, značek a značek kvality. Třetí kapitola je zaměřená na charakteristiku trhu biopotravin v ČR a charakteristiku konkrétních BIO značek na tomto trhu. Charakteristika značky BIO – produkt ekologického zemědělství, je popsána rozsáhleji, protože je předmětem této práce. V praktické části bylo rozebráno dotazníkové šetření na vzorku 200 respondentů realizované elektronickou formou. Na základě výsledků výzkumu byla zpracována doporučení zejména pro marketingovou komunikaci značky BIO – produkt ekologického zemědělství, která se zaměřuje na zvýšení povědomí a znalosti této značky. | cs |
dc.description.abstract | The aim of the thesis was to analyze consumers´ attitudes towards quality label BIO – Product of Organic Farming. Moreover, the thesis aimed to determine whether consumers are aware of this quality label, whether its meaning is well-known and if consumers find the label trustworthy. The theoretical part of this thesis describes fundamental definitions of consumer behavior, definition of label as such and quality labels are covered here as well. The third chapter provides details about the market with organic food in the Czech Republic and characterizes specific organic labels on this market. The quality label BIO – Product of Organic Farming has been described extensively as it is the main focus of this work. The practical part deals with questionnaire survey analysis. Survey was conducted online on a sample of 200 respondents. Recommendations for marketing communication of quality label BIO - Product of Organic Farming has been summarized based on the research results. Marketing communication´s main goal should be to increase the label awareness and recognition among consumers. | en |
dc.format.extent | 3807416 bytes | |
dc.format.mimetype | application/x-pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | BIO – produkt ekologického zemědělství | cs |
dc.subject | značka kvality | cs |
dc.subject | trh biopotravin | cs |
dc.subject | biopotraviny | cs |
dc.subject | postoje spotřebitelů | cs |
dc.subject | BIO – Product of Organic Farming | en |
dc.subject | quality label | en |
dc.subject | organic food market | en |
dc.subject | organic food | en |
dc.subject | consumer attitudes | en |
dc.title | Identifikace postojů zákazníků ke značce BIO - produkt ekologického zemědělství | cs |
dc.title.alternative | Identifying Customers' Attitudes towards the Label BIO - Product of Organic Farming | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Valdmannová, Jana | |
dc.date.accepted | 2016-05-24 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | PYS0017_EKF_N6208_6208T062_2016 | |
dc.rights.access | openAccess | |