dc.contributor.advisor | Wozniaková, Zuzana | |
dc.contributor.author | Sošková, Zuzana | |
dc.date.accessioned | 2016-11-01T13:23:55Z | |
dc.date.available | 2016-11-01T13:23:55Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.other | OSD002 | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/113537 | |
dc.description | Import 02/11/2016 | cs |
dc.description.abstract | Předmětná diplomová práce je dedikována strategické analýze Hotelu XY. V teoretické části práce jsou vymezeny základní pojmy, jež se týkají strategické analýzy a hotelnictví. Mimo základních pojmů jsou v teoretické části specifikovány metody, jež souvisí se strategickou analýzou – PEST analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil, BCG matice a GM-TREND. V praktické části je charakterizován Hotel XY, jeho organizační struktura, služby a vybavení. Následuje rozpracování metod vymezených v teoretické části. Metody teoreticky vymezeny v kapitole č. 2 jsou aplikovány v konkrétním hotelu. Z každé metody jsou vyvoděny závěry. Na základě provedení strategické analýzy hotelu jsou v předposlední části práce doporučeny 2 návrhy. | cs |
dc.description.abstract | The thesis is dedicated to strategic analysis of Hotel XY. The theoretical part of the thesis defines the basic concepts relating to strategic analysis and hotels. Besides the basic concepts, the theoretical part specifies the methods associated with strategic analysis – PEST analysis, Porter’s Five Forces of Competitive Position Model, BCG-matrix, and GM-TREND. The practical part describes Hotel XY, its organizational structure, services and facilities. This is followed by an elaboration of the methods specified in the theoretical part. The methods described in theory in Chapter 2 are applied to a specific hotel. Conclusions are drawn from each method. The last but one part of the thesis makes 2 suggestions on the basis of the performed strategic analysis of the hotel. | en |
dc.format.extent | 3884022 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | strategická analýza | cs |
dc.subject | ubytovací a stravovací služby | cs |
dc.subject | hotel | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | potenciál | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | Porterův model pěti konkurečních sil | cs |
dc.subject | BCG matice | cs |
dc.subject | GM-TREND | cs |
dc.subject | strategic analysis | en |
dc.subject | accommodation and catering services | en |
dc.subject | hotel | en |
dc.subject | competition | en |
dc.subject | potential | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | Porter’s Five Forces of Competitive Position Model | en |
dc.subject | BCG-matrix | en |
dc.subject | GM-TREND | en |
dc.title | Strategická analýza podniku v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb | cs |
dc.title.alternative | Strategic Analysis of an Enterprise in the Field of Accommodation and Catering Services | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Kováčová, Iveta | |
dc.date.accepted | 2016-05-30 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | SOS0015_EKF_N6208_6208T020_2016 | |
dc.rights.access | openAccess | |