dc.contributor.advisor | Velčovská, Šárka | |
dc.contributor.author | Pastrňáková, Jana | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T09:13:33Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T09:13:33Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/117708 | |
dc.description | Import 23/08/2017 | |
dc.description.abstract | Tématem diplomové práce je senzorická analýza ovocného nápoje Antioxík společnosti KALMA, K.S. Tento nápoj byl zaveden na trh v září 2016 a jeho benefitem jsou antioxidační účinky. Cílem práce je zjistit silné a slabé stránky senzorických vlastností výrobku, kterými jsou vzhled, vůně, chuť a konzistence. Dalšími cíli bylo zjistit, jak respondenti hodnotí obal a název výrobku. Data byla sbírána pomocí skupinových diskuzí a záznamových archů. Celkem se skupinových diskuzí zúčastnilo 80 respondentů. K analýze byly využity vybrané statistické metody jako Chi-kvadrát test, T-test, ANOVA a korelační analýza. Hlavním výsledkem práce je, že výrobek Antioxík je chutný, ale nevýrazný. Respondenti by proto preferovali svůj oblíbený nápoj před testovaným nápojem. V závislosti na výsledcích výzkumu byla navržena doporučení ke zlepšení senzorických vlastností nápoje. | cs |
dc.description.abstract | The topic of the diploma thesis is sensory analysis of the fruit drink Antioxík from the company KALMA, K.S. This drink was introduced to the market in September 2016, and its benefits are antioxidant effects. The aim of the thesis is to find out the strengths and weaknesses of the sensory attributes of the product, such as the appearance, smell, taste and consistency. The aim was also to determine how respondents evaluate packaging and product name. Data were collected through group discussions and record sheets. Focus group were participated by 80 respondents in total. Selected statistical methods such as Chi-square test, T-test, ANOVA and correlation analysis were used for the data analysis. The main result of the thesis is that the product Antioxík is tasty, but unimpressed. Respondents would therefore prefer their favourite drink before a test drink. Depending on the results of the research were designed recommendations to improve sensory characteristics of the drink. | en |
dc.format.extent | 6250396 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | senzorická analýza | cs |
dc.subject | nealkoholický nápoj | cs |
dc.subject | ovocný nápoj | cs |
dc.subject | smoothie | cs |
dc.subject | fresh | cs |
dc.subject | skupinová diskuze | cs |
dc.subject | senzorické vlastnosti | cs |
dc.subject | vzhled | cs |
dc.subject | vůně | cs |
dc.subject | chuť | cs |
dc.subject | konzistence | cs |
dc.subject | obal | cs |
dc.subject | název výrobku | cs |
dc.subject | sensory analysis | en |
dc.subject | non-alcoholic drink | en |
dc.subject | fruit drink | en |
dc.subject | smoothie | en |
dc.subject | fresh | en |
dc.subject | focus group | en |
dc.subject | sensory characteristics | en |
dc.subject | appearance | en |
dc.subject | smell | en |
dc.subject | taste | en |
dc.subject | consistency | en |
dc.subject | packaging | en |
dc.subject | product name | en |
dc.title | Senzorická analýza ovocného nápoje | cs |
dc.title.alternative | Sensory Analysis of the Fruit Drink | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Valdmannová, Jana | |
dc.date.accepted | 2017-05-25 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | PAS0060_EKF_N6208_6208T062_2017 | |
dc.rights.access | openAccess | |