dc.contributor.advisor | Křibíková, Pavlína | |
dc.contributor.author | Kupková, Šárka | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T09:14:00Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T09:14:00Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/117824 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti Rodinného pivovaru Bernard a.s. Práce je členěna do dvou základních částí. Teoretická část definuje základní pojmy a metody pro hodnocení konkurenceschopnosti společnosti. V praktické části jsou následně jednotlivé analýzy aplikovány na vybraný podnik. Jedná se o PEST analýzu a Porterovu analýzu pěti konkurenčních sil, finanční analýzu a analýzu SWOT. Cílem práce je analyzovat konkurenceschopnost podniku a na základě aplikace vybraných metod formulovat návrhy a doporučení pro posílení konkurenceschopnosti. | cs |
dc.description.abstract | This thesis deals with the analysis of the competitiveness of Bernard the Family Brewery Inc. The thesis is divided into two main parts. Theoretical part defines basic concepts and methods for evaluating competitiveness. In the practical part these methods are applied to the selected company. The practical part contains PEST analysis and Porter's analysis, financial analysis and SWOT analysis. The aim of the thesis is to analyze the competitiveness of the company and word some recommendation to improve competitiveness on the base of the results of the analysis. | en |
dc.format.extent | 2748011 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | PEST analýza | cs |
dc.subject | Porterova analýza pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | pivovarnictví | cs |
dc.subject | Competition | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | PEST analysis | en |
dc.subject | Porter´s five forces model | en |
dc.subject | financial analysis | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | brewing | en |
dc.title | Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku | cs |
dc.title.alternative | Competitiveness Analysis of a Selected Company | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Urbanec, Ludvík | |
dc.date.accepted | 2017-05-26 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | velmi dobře | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | KUP0041_EKF_N6208_6208T020_2017 | |
dc.rights.access | openAccess | |