dc.contributor.advisor | Křibíková, Pavlína | |
dc.contributor.author | Holleschová, Klára | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T09:17:07Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T09:17:07Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/118209 | |
dc.description.abstract | Předmětem bakalářské práce „Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku“ je analýza a zhodnocení konkurenceschopnosti podniku v oblasti franchisingu konceptu Fruitisimo v Moravskoslezském kraji. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy konkurence, konkurenceschopnosti a podnikového okolí. Praktická část je zaměřena na aplikaci metod analýzy konkurenceschopnosti, zhodnocení výsledků a navržení změn. Pro naplnění cíle práce byla provedena charakteristika firmy, PESTLE analýza, Porterův model pěti sil, finanční analýza a SWOT analýza. Na základě výsledků bylo navrženo několik doporučení pro zlepšení konkurenceschopnosti v Moravskoslezském kraji. | cs |
dc.description.abstract | The subject of bachelor thesis „Analysis of Competitiveness of the Chosen Company“ is analysis and evaluation of the competitiveness company in area of franchising concept Fruitisimo in Moravian-Silesian Region. In theoretic part there are defined fundamental terms of competition, competitiveness and business surroundings. Practical part is focused on applying methods of competitiveness analysis, evaluation of results and suggestion of suitable changes. To meet the aim of bachelor thesis was done characteristic of company, PESTLE analysis, Porters model of Five Forces, financial analysis and SWOT analysis. On the base of results was suggested several recommendations for improvement of competitiveness in the Moravian-Silesian Region. | en |
dc.format.extent | 1341954 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | podnik | cs |
dc.subject | konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | franchising | cs |
dc.subject | podnikové okolí | cs |
dc.subject | company | en |
dc.subject | competition | en |
dc.subject | competitiveness | en |
dc.subject | franchising | en |
dc.subject | business surroundings | en |
dc.title | Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku | cs |
dc.title.alternative | Analysis of Competitiveness of the Chosen Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Huml, Emil | |
dc.date.accepted | 2017-06-02 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | HOL0283_EKF_B6208_6208R020_2017 | |
dc.rights.access | openAccess | |