dc.contributor.advisor | Valečková, Jana | |
dc.contributor.author | Vilášková, Miriam | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T09:17:11Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T09:17:11Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/118227 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce je zvýšit znalosti o spotřebě a nákupu kávy v ČR, a to za pomocí popisu spotřebního chování českých spotřebitelů a následného poskytnutí návrhů a doporučení. Práce se skládá ze dvou částí, a to teoretické a praktické. V první části se práce zabývá popisem kávy a kávového trhu a vymezením základních pojmů, které se týkají dané problematiky a následně jsou tyto pojmy aplikovány v praktické části. Pro sběr primárních dat je použita kvantitativní metoda online dotazování a je provedena na reprezentativním výběrovém souboru ve výběrové základně státu České republiky. K zajištění shodnosti správné struktury výběrového souboru se základním je využit kvótní výběr. Z výsledků výzkumného šetření bylo zjištěno, že čeští spotřebitelé jsou častými konzumenty kávy, nejraději pijí kávu doma a více je při nákupu ovlivňuje kvalita a vlastní zkušenost než cena. Dále, že nejoblíbenějším kávovým nápojem je káva instantní, turecká a espresso. Návrhy a doporučení, mohou posloužit těm, kteří se na kávovém trhu pohybují – například kavárnám, baristům, kavárenským řetězcům, prodejcům i výrobcům. | cs |
dc.description.abstract | The aim of this Bachelor thesis is to increase knowledge about consumption and purchase of coffee in the Czech Republic, with the help of a description of consumer behavior of Czech consumers and the subsequent provision of suggestions and recommendations. The thesis consists of two parts, theoretical and practical. The first part of the thesis deals with the description of the coffee and coffee market and with the definition of the basic concepts that are relevant to the given issue, and consequently these terms are applied in the practical part. The implementation of primary data is utilized by a quantitative method of online survey and is carried out on a representative sample file at the selection base of the state of the Czech Republic. To ensure that the correct structure of the sample is consistent with the basic use of the quota selection. The results of the research show that Czech consumers are frequent consumers of coffee, they prefer to drink coffee at home. And more when purchasing, affects quality and experience, rather than price. Furthermore, the most popular coffee drink is instant coffee, Turkish coffee and espresso. Suggestions and recommendations can be used for those on the coffee market - for example cafes, barbers, cafe chains, retailers and manufacturers. | en |
dc.format.extent | 4411686 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Spotřebitelské chování | cs |
dc.subject | nákupní chování | cs |
dc.subject | káva | cs |
dc.subject | trh kávy | cs |
dc.subject | online výzkum | cs |
dc.subject | dotazování | cs |
dc.subject | Consumer behavior | en |
dc.subject | Purcharse behavior | en |
dc.subject | Coffee | en |
dc.subject | The Coffee Market | en |
dc.subject | Online Research | en |
dc.subject | Survey | en |
dc.title | Analýza spotřebitelského chování na trhu kávy | cs |
dc.title.alternative | Consumer Behaviour Analysis on the Coffee Market | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Velčovská, Šárka | |
dc.date.accepted | 2017-06-01 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 116 - Katedra marketingu a obchodu | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Marketing a obchod | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | cs |
dc.identifier.thesis | VIL0054_EKF_B6208_6208R062_2017 | |
dc.rights.access | openAccess | |