Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠkrlová, Helena
dc.contributor.authorFrýdková, Jitka
dc.date.accessioned2017-08-23T09:17:23Z
dc.date.available2017-08-23T09:17:23Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/118282
dc.description.abstractPředmětem bakalářské práce „Konkurenceschopnost vybraného podniku“ je analýza a zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku. První část práce je teoretická se zaměřením na vysvětlení základních pojmů (konkurence, konkurenceschopnost, konkurenční strategie, okolí podniku, podnik, podnikání) a následné seznámení se všemi analýzami, které jsou nezbytné pro zkoumání podniku. Druhá část práce je praktická se zaměřením na představení podniku a následnou aplikaci vybraných metod. Ke zhodnocení konkurenceschopnosti byla použita PESTLE analýza, SWOT analýza, Porterův model pěti konkurenčních sil a dotazníkové šetření. Na základě těchto analýz bylo vymezeno řešení problémů v podobě návrhů a doporučení, které mohou přispět k rozvoji podniku. Přínosem této práce jsou navržené možnosti zvýšení konkurenčního postavení firmy na trhu.cs
dc.description.abstractThe subject of the thesis "Competitiveness of a Selected Company" is the analysis and evaluation of the competitiveness of a small company. The first part of the thesis is theoretical, focused on definition of basic concepts (competitiveness, competitive advantage, company environment, society, business) and subsequent introduction of all necessary analysis needed for detailed assessment of the company. The second part of the thesis is practical, focused on company presentation and application of selected analytical methods. These methods were used to evaluate the competitiveness of the company: PESTLE analysis, SWOT analysis, Porter's five competing forces and investigation. Based on the analytical results, this work proposes several recommendations that could solve some of the problems identified and contribute to the development of the company. The contribution of this thesis are the proposals to increase the competitiveness in the market.en
dc.format.extent1460038 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectKonkurencecs
dc.subjectkonkurenceschopnostcs
dc.subjectkonkurenční strategiecs
dc.subjectPESTE analýzacs
dc.subjectSWOT analýzacs
dc.subjectPorterův model pěti konkurenčních silcs
dc.subjectdotazníkové šetřenícs
dc.subjectCompetitivenessen
dc.subjectcompetition advantageen
dc.subjectcompetition strategyen
dc.subjectPESTE analysisen
dc.subjectSWOT analysisen
dc.subjectPorter's five competitive forces modelen
dc.subjectmethods of questioningen
dc.titleKonkurenceschopnost vybraného podnikucs
dc.title.alternativeCompetitiveness of a Selected Companyen
dc.typeBakalářská prácecs
dc.contributor.refereeOplatková, Anna
dc.date.accepted2017-06-08
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department152 - Katedra podnikohospodářská
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchEkonomika podnikucs
dc.description.resultvelmi dobřecs
dc.identifier.senderS2751cs
dc.identifier.thesisFRY0038_EKF_B6208_6208R020_2017
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam