dc.contributor.advisor | Poczatková, Blanka | |
dc.contributor.author | Karásková, Nikola | |
dc.date.accessioned | 2018-06-26T08:01:23Z | |
dc.date.available | 2018-06-26T08:01:23Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/127494 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku, kterým je kavárna Café Bastien. Práce se skládá z šesti kapitol. Druhá kapitola je zaměřena na teoretická východiska práce přibližuje pojmy z oblasti konkurence, malého a středního podniku, specifikace společnosti s ručením omezeným. Do této části patří také metodologické východiska metod použitých v práci na analyzování podniku. Třetí kapitola podává charakteristiku kavárny Café Bastien. Poskytuje informace o obchodních událostech, marketingu v kavárně, cílových zákaznících, organizační struktuře aj. V praktické části byla kavárna podrobená čtyřem analýzám. Okolí podniku, bylo v prvé řadě analyzováno pomocí PESTLE analýzy, poté byla aplikována Porterova analýza, dále dotazníkové šetření a v závěru došlo k zanalyzování pomocí SWOT analýzy. V páté kapitole, byly na základě provedených analýz poskytnuty kavárně rady a doporučení, aby mohla v budoucnosti zlepšit svou konkurenční pozici. | cs |
dc.description.abstract | Bachelor thesis is focused on Evaluation of the Competitiveness of the Chosen Company, which is a Café Bastien. Thesis consists of a six chapters. The second chapter is focused on the theoretical starting point of the work, it approaches the concepts of competition, small and medium enterprise, specification of the limited liability company. This chapter also includes methodological basis of the methods which was used to analyse enterprise. The third chapter gives the characteristic of café Café Bastien. It provides information about business events, café marketing, target customers, organizational structure etc. In the practical part, the cafe was subjected to four analyzes. The business environment was first analyzed by using PESTLE analysis, Porter analysis of five forces, questionnaire survey, and at the end the analysis was performed by using SWOT analysis. Fifth chapter gives advices and recommendations in order to improve Café Bastien competitive position. | en |
dc.format.extent | 1669539 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Konkurence | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost podniku | cs |
dc.subject | konkurent | cs |
dc.subject | podnik | cs |
dc.subject | podnikání | cs |
dc.subject | PESTLE analýza | cs |
dc.subject | SWOT analýza | cs |
dc.subject | Porterova analýza | cs |
dc.subject | Dotazníkové šetření | cs |
dc.subject | Představení kavárny | cs |
dc.subject | Competition | en |
dc.subject | Competitiveness of the company | en |
dc.subject | Competitor | en |
dc.subject | Business | en |
dc.subject | PESTLE analysis | en |
dc.subject | SWOT analysis | en |
dc.subject | Porter analysis | en |
dc.subject | Questionnaire | en |
dc.subject | Introducing a café | en |
dc.title | Zhodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku | cs |
dc.title.alternative | Evaluation of the Competitiveness of a Selected Company | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Sittová, Kateřina | |
dc.date.accepted | 2018-06-04 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 152 - Katedra podnikohospodářská | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Ekonomika podniku | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | KAR0146_EKF_B6208_6208R020_2018 | |
dc.rights.access | openAccess | |