Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠiroký, Jan
dc.contributor.authorLošťáková, Klára
dc.date.accessioned2018-06-26T08:01:27Z
dc.date.available2018-06-26T08:01:27Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.otherOSD002
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10084/127506
dc.description.abstractCílem diplomové práce je podrobně rozebrat problematiku elektronické evidence tržeb (EET) a všech jejich fází, zejména pak první fáze týkající se stravovacích služeb, analyzovat proces zavádění evidence na vybrané restauraci rychlého občerstvení a zhodnotit její dopady pro konkrétní podnikatelský subjekt. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy spojené s problematikou EET. Je zde konkrétně definována fiskalizace tržeb, důvody pro evidenci tržeb a její cíle, základní způsoby evidence. Vysvětleny jsou způsoby evidování v jiných státech Evropské unie, historie evidence tržeb v České republice a další pojmy s evidencí spojené. V praktické části této práce je analyzováno zavedení EET pro vybraný podnikatelský subjekt, kterým jsou dvě ostravské restaurace rychlého občerstvení SUBWAY. Součástí je také mikroekonomická SWOT analýza EET pro vybraný podnikatelský subjekt a je zde provedeno zhodnocení dopadů evidence na něj.cs
dc.description.abstractThe aim the thesis is to analyze in detail the issue of ERS and all its phases, especially the first phase which include catering services, to analyze the process of introducing records of sales at a selected fast food restaurant and to evaluate its impact on a concrete business subject. The theoretical part of the thesis explains the basic concepts associated with ERS issues. Here is a specific definition of revenue fiskalization, the reasons for records of sales and its objectives and the basic ways of recording. The ways of records of sales in other countries of the European Union, the history of sales records in the Czech Republic and other connected terms are explained. The practical part of this thesis analyzes the introduction of ERS for the selected business entity, which is the two fast food restaurants SUBWAY locted in Ostrava. The microeconomic SWOT analysis of the ERS for the selected business entity is also included and an impact assessment is made on it.en
dc.format.extent1527305 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocs
dc.publisherVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostravacs
dc.subjectElektronická evidence tržebcs
dc.subjectEETcs
dc.subjectfiskalizacecs
dc.subjectstravovací službycs
dc.subjectrychlé občerstvénícs
dc.subjectDPHcs
dc.subjectdaňová povinnostcs
dc.subjectcíle evidence tržebcs
dc.subjectElectronic Records of Salesen
dc.subjectERSen
dc.subjectfiskalizationen
dc.subjectcatering servicesen
dc.subjectfast fooden
dc.subjectVATen
dc.subjecttax liabilityen
dc.subjectobjectives of records of salesen
dc.titleDopady zavedení EET na vybranou restauraci rychlého občerstvenícs
dc.title.alternativeImpact of Introduction of ERS on Selected Fast Food Restauranten
dc.typeDiplomová prácecs
dc.contributor.refereeNováková, Jitka
dc.date.accepted2018-05-31
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-levelMagisterský studijní programcs
dc.thesis.degree-grantorVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakultacs
dc.description.department117 - Katedra účetnictví a danícs
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcs
dc.thesis.degree-branchÚčetnictví a daněcs
dc.description.resultvýborněcs
dc.identifier.senderS2751
dc.identifier.thesisLOS0024_EKF_N6208_6202T049_2018
dc.rights.accessopenAccess


Soubory tohoto záznamu

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam