dc.contributor.advisor | Široký, Jan | |
dc.contributor.author | Lošťáková, Klára | |
dc.date.accessioned | 2018-06-26T08:01:27Z | |
dc.date.available | 2018-06-26T08:01:27Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/127506 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce je podrobně rozebrat problematiku elektronické evidence tržeb (EET) a všech jejich fází, zejména pak první fáze týkající se stravovacích služeb, analyzovat proces zavádění evidence na vybrané restauraci rychlého občerstvení a zhodnotit její dopady pro konkrétní podnikatelský subjekt. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy spojené s problematikou EET. Je zde konkrétně definována fiskalizace tržeb, důvody pro evidenci tržeb a její cíle, základní způsoby evidence. Vysvětleny jsou způsoby evidování v jiných státech Evropské unie, historie evidence tržeb v České republice a další pojmy s evidencí spojené. V praktické části této práce je analyzováno zavedení EET pro vybraný podnikatelský subjekt, kterým jsou dvě ostravské restaurace rychlého občerstvení SUBWAY. Součástí je také mikroekonomická SWOT analýza EET pro vybraný podnikatelský subjekt a je zde provedeno zhodnocení dopadů evidence na něj. | cs |
dc.description.abstract | The aim the thesis is to analyze in detail the issue of ERS and all its phases, especially the first phase which include catering services, to analyze the process of introducing records of sales at a selected fast food restaurant and to evaluate its impact on a concrete business subject. The theoretical part of the thesis explains the basic concepts associated with ERS issues. Here is a specific definition of revenue fiskalization, the reasons for records of sales and its objectives and the basic ways of recording. The ways of records of sales in other countries of the European Union, the history of sales records in the Czech Republic and other connected terms are explained. The practical part of this thesis analyzes the introduction of ERS for the selected business entity, which is the two fast food restaurants SUBWAY locted in Ostrava. The microeconomic SWOT analysis of the ERS for the selected business entity is also included and an impact assessment is made on it. | en |
dc.format.extent | 1527305 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | Elektronická evidence tržeb | cs |
dc.subject | EET | cs |
dc.subject | fiskalizace | cs |
dc.subject | stravovací služby | cs |
dc.subject | rychlé občerstvéní | cs |
dc.subject | DPH | cs |
dc.subject | daňová povinnost | cs |
dc.subject | cíle evidence tržeb | cs |
dc.subject | Electronic Records of Sales | en |
dc.subject | ERS | en |
dc.subject | fiskalization | en |
dc.subject | catering services | en |
dc.subject | fast food | en |
dc.subject | VAT | en |
dc.subject | tax liability | en |
dc.subject | objectives of records of sales | en |
dc.title | Dopady zavedení EET na vybranou restauraci rychlého občerstvení | cs |
dc.title.alternative | Impact of Introduction of ERS on Selected Fast Food Restaurant | en |
dc.type | Diplomová práce | cs |
dc.contributor.referee | Nováková, Jitka | |
dc.date.accepted | 2018-05-31 | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Magisterský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 117 - Katedra účetnictví a daní | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.thesis.degree-branch | Účetnictví a daně | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | LOS0024_EKF_N6208_6202T049_2018 | |
dc.rights.access | openAccess | |