dc.contributor.advisor | Rutteová, Lenka | |
dc.contributor.author | Doubravová, Helena | |
dc.date.accessioned | 2018-06-26T08:02:09Z | |
dc.date.available | 2018-06-26T08:02:09Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.other | OSD002 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10084/127644 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá stravováním v příspěvkové organizaci. Stravování je poskytováno zaměstnancům i klientům Domova se zvláštním režimem a Domova pro seniory. Cílem bakalářské práce je posoudit vhodnost outsourcingu ve vybrané příspěvkové organizaci. Problém je řešen pomocí metody popisu, komparace, syntézy a dedukce. V práci je provedeno srovnání stravovacích služeb a závodního stravování organizace s nabídkou stravování outsourcingového podniku podle stejných kritérií. Na základě kritéria cena bylo zjištěno, že by nebylo výhodné využívat outsourcing pro stravování klientů a zaměstnanců, ale z hlediska kvality ano. Ostatní kritéria, jako čas dodání pokrmů, počet možných dodávaných pokrmů a gramáže jsou srovnatelné u obou modelů. Následným srovnáním dietních programu bylo zjištěno možné riziko zajištění odpovídajícího dietního stravování na straně outsourcingového podniku. | cs |
dc.description.abstract | The bachelor thesis is focused on providing the catering of employees in the contributory organization. Catering is provided to employees and clients of the Nursing Home and Retirement Home. The aim of the bachelor thesis is to assess the suitability of outsourcing in a selected contributory organization. The problem was solved using the method of description, comparison, synthesis and deduction. The thesis compares the organization's catering with catering offered from an outsourcing company according to the same criteria. It was found that based on the cost criterion it would not be beneficial to use outsourcing company on the other hand based on quality criterion it would be benficial. Other criteria such as time of delivery, the number of possible delivered meals and weight of meals are comparable in both models. Following a comparison of diet programs, there was found a possible risk of providing adequate dietary meals on the part of the outsourcing company. | en |
dc.format.extent | 892881 bytes | |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava | cs |
dc.subject | outsourcing | cs |
dc.subject | příspěvková organizace | cs |
dc.subject | stravování | cs |
dc.subject | veřejný sektor | cs |
dc.subject | veřejné služby | cs |
dc.subject | financování | cs |
dc.subject | nabídka | cs |
dc.subject | outsourcing | en |
dc.subject | contributory organization | en |
dc.subject | catering | en |
dc.subject | public sector | en |
dc.subject | public services | en |
dc.subject | financing | en |
dc.subject | offer | en |
dc.title | Zhodnocení outsourcing ve vybrané příspěvkové organizaci | cs |
dc.title.alternative | Evaluation of Outsourcing in a Selected Allowance Organization | en |
dc.type | Bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Beck, Vojtěch | |
dc.date.accepted | 2018-05-31 | |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský studijní program | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava. Ekonomická fakulta | cs |
dc.description.department | 153 - Katedra veřejné ekonomiky | cs |
dc.thesis.degree-program | Hospodářská politika a správa | cs |
dc.thesis.degree-branch | Veřejná ekonomika a správa | cs |
dc.description.result | výborně | cs |
dc.identifier.sender | S2751 | |
dc.identifier.thesis | DOU0036_EKF_B6202_6202R055_2018 | |
dc.rights.access | openAccess | |